'Suç İsrail'e petrol taşımaktır' ticareti protesto edenler tutuklamaya sevk edildi

'Suç İsrail'e petrol taşımaktır' ticareti protesto edenler tutuklamaya sevk edildi

Filistin eyleminden dolayı şafak baskınıyla gözaltına alınan ‘Filistin için 1000 Genç’ grubundan 18 kişi tutuklamaya sevk edildi. Grup arkadaşlarının serbest bırakılması için Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması düzenlediler. Açıklamada suçlunun petrolü kesmeyenler olduğunu söyleyen grup “eylem hakkında ‘14 polis yaralandı ve 60 kalkan zarar gördü’ haberlerini yalanlayarak, polis tutanaklarında dahi geçmeyen bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı eylem görüntülerinde de mevcuttur” dedi

FEYZA NUR ÇALIKOĞLU

7 Ekim Aksa Tufanı’nın yıldönümünde İsrail’in soykırımını ve Türkiye’nin İsrail’le hala devam ettirdiği ticareti protesto etmek için Tünel Meydanı’ndan Ticaret Müdürlüğü’ne yürümek isteyen ‘Filistin için 1000 Genç’ grubu polis tarafından engellenmişti. Yürüyüşün yapılmasına izin vermeyen polis, grubu ablukaya alarak protestoculara kalkanlarla vurdu. Eylemden 10 gün sonra protestoya katılan 18 kişi şafak baskınıyla gözaltına alındı. Grubun yaptığı açıklamaya göre mevcutlu olarak yargılanan 18 genç tutukluluğa sevk edildi.

GAZZE’Yİ BOMBALAYAN JETLERE PETROL TAŞIMAK SUÇ

Bugün Çağlayan Adliyesi önünde toplanan Filistin için 1000 Genç grubu arkadaşlarının serbest bırakılması için basın açıklaması düzenledi. Grup adına basın açıklaması okuyan Sevranur Çoban, Gazze’yi bombalayan jetlere petrol taşımak değil de Filistin’de işgal bitsin demek mi suç? diyerek arkadaşlarını yargılayanlara seslendi:

““İsrail'i besleyen ticareti durdur" dediği için arkadaşlarımızı yargılayanlara soruyoruz:
Gazze’yi bombalayan jetlere petrol sağlamak suç değil de Filistin’de işgal bitsin, soykırım son bulsun demek mi suç?
Siyonist işgalci orduyu elektriğiyle besleyenler suçlu değil de işbirlikçiler o güzel yataklarında rahat uyumasın diye aylardır onurlu Filistin direnişinin sesi olmak için canla başla mücadele eden öğrenci arkadaşlarımız mı suçlu?
Kapalı kapılar ardında petrol, çelik, elektrik ihracatını sürdürenler suçlu değil de eylemden 8 gün sonra alelacele yazılan yakalama kararıyla evlerine şafak operasyonu yapılan arkadaşlarımız mı suçlu?”

yeni-proje-10-kopyasi-3.jpg

HÜKÜMETİ RAHATSIZ ETTİĞİMİZİ BİLİYORUZ

Çoban, gözaltı ve tutuklamalara rağmen iktidarın sürdürdüğü ticaretin hesabını sormaya devam edeceklerini söylerken hareketlerinin gücünü Filistin’den alarak dalga dalga büyüyeceğini ifade etti:

“Ellerinizdeki Filistin halkının kanından utanmadan neden gücünüzü işgalci katillere değil, onlara karşı duranlara kullanıyorsunuz? Soykırım ateşini harlayan ticaretinize ses çıkaranları ablukalarla engelliyorsunuz, neden işgalci katilleri ve onların çıkarlarını koruyorsunuz? Bu şehrin her meydanında hesap soruyoruz, sormaya da devam edeceğiz. "Petrol Ticaretine Dur De" diyen gençlerin hükümeti ne kadar rahatsız ettiğini biliyoruz. Bu talebi dile getirmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Gözaltılarla, baskılarla, korku ile yıldırmaya çalıştığınız bu hareket gücünü Filistin Direnişi'nden alıyor bu yüzden de dalga dalga büyüyecek.”

ARKADAŞLARIMIZI ALACAĞIZ

Kendi topraklarından işgalciyi besleyen her bağı kesmek için çabalamaktan vazgeçmeyeceklerinib altını çizen Sevra Çoban, işgalciyi besleyen her bağı kesen kadar mücadele edeceklerini anlattı:

“Korkmuyoruz. Aksine umutla, direnişle, siyonist İsrail’in yanında olanlardan hesap sormak
için sesimizi daha da yükselteceğiz. Bu ülkenin gençleri olarak kendi topraklarımızdan işgalciyi besleyecek her bir bağı kesmek için
çabalamaktan vazgeçmeyeceğiz. Bu toprakların siyonisti doyurmasına izin vermeyeceğiz. Bu halkın tarihe, "onurlu direnişinin yanındalardı" şeklinde geçmesini sağlayacağız. Soykırımcı İsrail ile ticaret her düzeyde kesilene kadar, Filistin özgür olana kadar, tüm bunların hesabı işbirlikçilerden sorulana kadar ellerimizi yakanızdan çekmeyeceğiz.”

yeni-proje-10-kopyasi-4.jpg

ANAYASAL HAKKIMIZI KULLANMAK İSTEDİK

Basın açıklaması sonrasında KARAR’a konuşan grup üyelerinden Bala Ersoy, bazı haber kanalalrının eylemin yasadışı olduğuna dair haberler üzerine iddiaları kabul etmediklerini açıkladı:

“Filistin İçin Bin Genç hareketi olarak, eylemde yalnızca anayasal haklarımızı kullanmak istemiş, yasadışı hiçbir eylemimiz olmamıştır. İl Ticaret Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapıp eylemi sonlandıracağımızı bildirmemize rağmen, polis bizi Tünel Meydanı’nda abluka altına almıştır ve anayasal haklarımızı kullanmamız sırf Erdoğan’a “siyonistlerle işbirliğinden vazgeç” çağrısı yapmamızdan korkulduğu için engellenmiştir.”

yeni-proje-10-kopyasi-5.jpg

POLİS BİBER GAZI KULLANDI

Ersoy, haberlerde geçen 14 polis memuru yaralandı ve 60 kalkan zarar gördü iddialarının gerçek dışı olduğunu aksine polisin eylemcilere kalkanla müdahale edip biber gazı sıktığını anlattı:

“Ablukaya alınmamız, üzerimizde biber gazı kullanılması ve bir arkadaşımızın darp edilerek alıkonulduktan sonra “biz almadık” diye yalan söylenmesi de dahil olmak üzere türlü kışkırtmaların ardından yaşanan kısa süreli bir arbede, Ali Cevahir Aktürk ve Emrah Gökmen imzasıyla hazırlanan yalan bir haberle Anadolu Ajansı tarafından basın kuruluşlarına servis edilmiştir. Haberde geçen “14 polis memurunun yaralandığı, 60 kalkanın da zarar gördüğü tespit edildi” ifadeleri kesinlikle gerçek dışıdır. Eylemde kurulan hukuksuz barikatı aşmaya çalışmak dışında polisle bizim insiyatifimizde hiçbir fiziksel temas yaşanmamıştır.”

Kendilerinin polisle çatışmayı amaçlamadığını bu haberlerin eylem günü polis-eylemci sayısını gösteren fotoğraflara bakılarak gerçeklikten uzak olduğunun anlaşılacağını ifade eden Ersoy, gazetecilerin yazdığı bilgilerin polis tutanaklarıyla dahi örtüşmediğine dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN