Başkanı Ekicioğlu, Yeni Halk Otobüsleri devir teslim törenine katıldı

Başkanı Ekicioğlu, Yeni Halk Otobüsleri devir teslim törenine katıldı

Başkan Selahattin Ekicioğlu:''Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüz araç filosuna kattığımız otobüslerimiz Kırşehir’imize hayırlı olsun. Otobüslerimizin sembolik anahtarlarını da kadın şoförlerimize teslim edilmesi ayrı bir gurur kaynağı oldu.''

17 Ekim 2024 Perşembe günü Cacabey Meydanı’nda gerçekleştirilen Yeni Halk Otobüslerinin devir teslim törenine Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ile birlikte, Kırşehir milletvekili Metin İlhan, Anadolu Isızu Türkiye Yurtiçi Satış Müdürü Murat Küçük, Deniz Lising Genel Müdürü Burak Koçak, Deniz Lising Bölüm Müdürü Şenay Fırat, Denizbank Kırşehir Şube Müdürü Aytaç Yılmaz, siyasi parti temsilcileri, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclisi Üyeleri, sendika ve dernek yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Devir teslim töreninde bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkan Selahattin Ekicioğlu, şunları ifade etti:

“Hepinizin bildiği gibi kentlerin olmazsa olmazı toplu taşıma kültürünün gelişmesini biz de Kırşehir Belediyesi olarak çok önemsiyoruz. Göreve geldiğimizde toplu taşımayı bünyemizde yaygınlaştırmak istedik ve otobüsleri kendi bünyemize aldık. Kent kimliğinin önemli unsurları alt yapılardır; nasıl su kanalizasyon, temizlik, Belediyenin asli görevi ise ulaşım da bunlardan birisidir. Alınan daha önceki otobüsler yaşını doldurduğu için zamanla ömrü doluyor ve bunların yenilenmesi gerekiyor. Biz de toplu taşıma kültürünün Kırşehir’de yerine oturması için çalışıyoruz. Özellikle otobüslerimizde Wi-Fi sisteminin merkezi duraklarımızda kullanılması ve vatandaşın toplu taşımayı tercihine katkı sunuyor. Bu ve benzeri çalışmalar Kırşehir Belediyesi Halk Otobüslerinin doluluk oranına katkı sunuyor. Bununla birlikte ulaşım konusunda sorunları çözmenin yollarını da hep birlikte aradık.

İstanbul Metro A.Ş. bize başka bir öneri daha getirmişti ART sistemiyle altyapı istemeden bir Tramvay Projesi sunmuştu, biz de gittik İstanbul’da denedik ve hatta Metro A.Ş. ile beraber bunları inceledik, bizim kentimize uygun olduğunu gördük. Ama daha Türkiye’de kullanım açısından nasıl bir lisans alacağı; dışarıda ithal olduğu için firma bunu lisansın Ulaştırma Bakanlığı’ndan alıp; biz de hep birlikte şehrin kullanımına sunacaktık. Ancak bunun gecikeceğini gördük, çünkü o araçlar Türkiye’den metrobüs değil, tramvay değil, otobüs değil ART sistemi elektrikli bir sistem olduğu için.

Bizim de ana hedeflerimizden birisi fosil yakıtlardan kurtulmak ama şu an zaman yetmediği için hemen otobüslerimizi yenilemek gerekiyordu. Kırşehir Belediyesi özel sektörle birlikte bu toplu taşımayı gerçekleştiriyor. 28 tane otobüs vardı ve şu anda yaklaşık 20.000 kişiye yakın bir yolcu taşıyoruz. İhtiyacı göz önüne alarak bu sayıyı 50 Otobüse çıkarmamız gerekiyor. Kırşehir’deki bu rahatlığı sağlamamız için Deniz Lising ve Isızu ile görüşme sonucu ilk etap 6 yeni otobüs aldık. Kendileri Lising sistemiyle araç temin edeceklerini söylediler ve kiralama sistemiyle Kırşehir Belediyesi’ne ilk etapta altı tane otobüs şu anda teslim ediliyor.

Kadın Dostu Kent projemiz kapsamında bize müracaat eden kadınların tamamını işe aldık ve otobüsleri de onlara kadınlarımıza teslim edeceğiz. Cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırmanın yöntemi olarak; hayatın içinde de kadınlara pozitif ayrımcılık yaparak önce onların koşullarının eşit hale gelmesini sağlamak istiyoruz.

Hep birlikte bugün otobüslerimizi Kırşehir halkının hizmetine sunacağız. Özellikle renk tasarımına-tercihine kadar ortak akılla karar aldık; kamuoyundan sosyal medyadan veriler topladık. Sonuç olarak otobüslerin rengine de halkımız karar verdi. Bundan sonra da bu renklerle devam edeceğiz. Kırşehir halkının daha konforlu toplu taşınmasına hep birlikte katkı sunacağız.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN