Ortadoğu ateş çemberinde: ABD Yemen'e, İsrail Suriye'ye saldırdı

Ortadoğu ateş çemberinde: ABD Yemen'e, İsrail Suriye'ye saldırdı

Ortadoğu'da gerilim artarak devam ediyor. İsrail, Lazkiye'ye saldırarak Suriye'de patlamalara yol açarken; ABD, Yemen’de Husilere ait silah depolarını B-2 hayalet bombardıman uçaklarıyla vurdu.

İsrail ordusunun Suriye'nin liman kenti Lazkiye'ye saldırı düzenlediği bildirildi. Suriye basını, bombardımanın ardından bölgede yangın ve patlamaların yaşandığını yazdı. ABD ordusu ise ilk kez B2 hayalet bombardıman uçağı ile Yemen'deki Husi hedeflerine saldırdı. Saldırıda, Husilere ait silah depoları hedef alındı. Husilere yönelik saldırıların, İran'a dolaylı bir uyarı niteliğinde olduğu öne sürülüyor. İsrail ordusu, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın düzenlenen son operasyonda öldürülmüş olabileceğini duyurdu. Cibaliye Mülteci Kampı'nda Filistinlilerin sığındığı bir okula düzenlenen saldırıda ise en az 22 kişi yaşamını yitirdi.

"HAMAS LİDERİ SİNVAR ÖLDÜRÜLMÜŞ OLABİLİR"

İsrail ordusu, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldürülmüş olabileceğini duyurdu.

Ordu tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nde düzenlenen operasyonda üç Hamas üyesinin hedef alındığı bildirildi.

Açıklamada, Sinvar'ın da operasyon sırasında öldürülmüş olma olasılığının araştırıldığı ancak henüz kimlik doğrulamasının yapılamadığı belirtildi.

EL CEZİRE'NİN BEYRUT OFİSİ BOŞALTILDI

Katar'ın El Cezire kanalı, Beyrut ofisinin binasının aldığı uyarıların ardından tahliye edildiğini açıkladı.

Yayıncı kuruluş uyarıların kimin tarafından yapıldığını açıklamadı.

İSRAİL, GAZZE'DE YİNE OKUL VURDU: 28 KİŞİ ÖLDÜ

NTV'de yer alan habere göre İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı'nda yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Ebu Hüseyin Okulu'na hava saldırısı düzenledi.

Saldırılarda aralarında çocukların da bulunduğu en az 28 kişinin yaşamını yitirdiği ve 160'ının yaralandığı aktarıldı.

Yetkililer, saldırıda düzinelerce kişinin de yaralandığını söyleyerek, “Yangını söndürmek için su yok. Hiçbir şey yok.” ifadelerini kullandı.

İsrail ordusu ise saldırının gerçekleştirildiği bölgede Hamas ve İslami Cihad üyelerinin toplandığını ileri sürdü. Hamas ise okulun savaş amaçları için kullanıldığı iddialarını yalanladı.

HUSİLERDEN İNTİKAM YEMİNİ

Yemen'deki Husiler, ABD'nin B-2 bombardıman uçaklarını kullanarak beş silah depolama tesisini vurmasının ardından intikam yemini etti.

Husilerin medya ofisinin başkan yardımcısı Nasruddin Amir, sosyal medya platformu X'te, "Amerika, Yemen'e yönelik saldırganlığının bedelini ödeyecek ve daha önce de söylediğimiz gibi, saldırılar Yemen'in Gazze'ye yönelik desteğine engel olamayacak." paylaşımında bulundu.

ABD medyası, Washington'ın Yemen'deki Husi hedeflerine saldırmak için B2 bombardıman uçağı göndermesinin nadir rastlanan bir gözdağı olduğunu ileri sürüyor.

DEVRİM MUHAFIZLARI'NDAN İSRAİL'E UYARI

İran Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Selami, uzun zamandır konuşulan muhtemel İsrail misillemesi hakkında uyarıda bulundu.

İsrail tarafından gerçekleştirilecek herhangi bir saldırının acı bir karşılığı olacağını vurgulayan Selami, “Eğer bir hata yapar ve ister bölgede ister İran'da olsun hedeflerimize saldırırsanız, sizi sert bir şekilde tekrar vururuz.” diye konuştu.

ABD JETLERİ HUSİLERE SALDIRDI

ABD ordusu, Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ndeki gemileri hedef alan Husilere yönelik bir dizi saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Yazılı açıklamada, “Yemen’de İran destekli Husilere ait çeşitli silahların bulunduğu çok sayıda silah deposuna yönelik hassas hava saldırıları düzenlendiği” kaydedildi.

Husilere yönelik saldırıda, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait B-2 Spirit uzun menzilli hayalet bombardıman uçakları da dahil ABD hava ve deniz kuvvetleri unsurları kullanıldı.

İSRAİL, SURİYE'YE SALDIRI DÜZENLEDİ

İsrail ordusu bu kez Suriye'yi hedef aldı. Resmi Suriye basınında yer alan haberlere göre, liman kenti Lazkiye'ye yönelik bir saldırı gerçekleştirildi.

Suriye hava savunma sistemlerinin devreye girdiği belirtilirken, hedef alınan bölgede yangın ve patlamalar yaşandığı kaydedildi.

Suriye merkezli bazı sosyal medya hesapları İsrail’in İran destekli gruplara ait bir silah deposunu vurduğunu iddia etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN