MEB'ten valiliklere 'ders saati' genelgesi

MEB'ten valiliklere 'ders saati' genelgesi

Milli Eğitim Bakanlığı, valiliklere gönderdiği genelgede, "kış saati" talebine ilişkin olarak il bazlı mesai ve ders saati başlangıç saatlerini belirlemeye valiliklerin yetkili olduğu hatırlattı. Gün doğumu ve batımı saatleri ile toplumsal şartların göz önünde bulundurulmasını isteyen bakanlık, eğitim süreçlerinin aksamaması ve öğrencilerin güvenliğinin sağlanması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, "okul ve ders saati uygulaması" konulu bir genelgeyi 81 ilin valiliğine gönderdi.

Bakan Yusuf Tekin’in imzasıyla gönderilen genelgede, il bazında ders saati başlangıç saatlerinin belirlenmesinde valiliklerin yetkili olduğu vurgulandı.

Genelgede, gün doğumu ve batımı ile toplumsal şartlar göz önünde bulundurularak okullardaki ders saatlerinin planlanmasının derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenerek öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için gerekli tüm tedbirlerin alınması istendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN