Maltepeli kadınlara belediyeden ücretsiz tarama hizmeti

Maltepeli kadınlara belediyeden ücretsiz tarama hizmeti

Maltepe Belediyesi’nce 1-31 Ekim “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” etkinlikleri kapsamında Maltepeli kadınlara ücretsiz muayene ve tarama yapılıyor. Maltepe Belediyesi Tıp Merkezi’nde meme kanseriyle ilgili farkındalık oluşturmak ve erken teşhisin önemini vurgulamak için sunulan hizmete Maltepeli kadınlar büyük ilgi gösteriyor. Merkezde 40 yaş üstü kadınlara ücretsiz meme muayenesi ve gerekli görüldüğü takdirde tarama ve tahlil yapılıyor.

Maltepe Belediyesi Tıp Merkezi’nde görev yapan Genel Cerrah Dr. Ender Gürpınar, meme kanserinin dünyada kadınlarda en sık görülen ikinci kanser türü olduğunu, görülme sıklığının giderek arttığını söyledi. Meme kanserine yönelik alınabilecek en önemli önlemin farkındalık oluşturmak olduğuna dikkat çeken Gürpınar, “Meme kanserinde tüm kanser türlerinde olduğu gibi ne kadar erken tanı koyarsanız kişinin hayatta kalma süresini o kadar arttırıyorsunuz” dedi.

‘20 YAŞINDAN SONRA MUAYENE YAPTIRILMALI’

Maltepe Belediyesi Tıp Merkezi’nde öncelikli tahlillerin hemen hepsini yaptıklarını ifade eden Gürpınar “Burada yeterli teknik donanıma sahibiz. Tanı araçlarımızdan mamografi son derece efektif. Tümörü erken saptamak kişinin hayatta kalma süresini arttırmak demek. Yaş, ailesel etkenler, diyet, kötü çevresel faktörler meme kanserini arttıran en önemli etkenlerdir. 20 yaşından itibaren kadınlar her iki yılda bir, 40 yaşından sonra her yıl meme muayenesi yaptırmalıdır. Meme tümörlerinde erken tanı hastalıksız sağ kalımı önemli ölçüde artırmaktadır. Memede kanser gelişiminde etkenler yakın aile bireylerinde meme ve rahim kanser varlığı, genetik yatkınlık, radyasyona maruz kalma, çevresel faktörler ve sigara kullanımıdır.” diye konuştu. Muayene ve katılım için detaylı bilgi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nden 444 17 06 numaralı telefondan ve dahili 3581- 3577’den alınabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN