KPSS şartı yok, yaş şartı yok... Hükümet kurayla binlerce personel alacak! Başvuru detayları belli oldu

KPSS şartı yok, yaş şartı yok... Hükümet kurayla binlerce personel alacak! Başvuru detayları belli oldu

Hükümet binlerce vatandaşa yeni bir iş ilanı açılacağını duyurdu. Edinilen bilgilere göre ne yaş şartı ne de KPSS puanı istenmiyor. Peki başvuru detayları ne? İşte merak edilen detaylar…

Hükümet, kamuya personel alımına başladı. 7 bakanlığın yanı sıra 27 kuruma toplam 13 bin 208 personel alınacak. Bu alımlar, çeşitli meslek gruplarını kapsarken, en dikkat çekici özellik ise KPSS ve yaş şartı aranmaması. İşte başvuru detayları ve bakanlıkların alım yapacağı kontenjanlar...

yeni-proje-2.jpg

BİN 275 PERSONEL TBMM'YE KURA İLE ALINACAK

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) de, kura yöntemiyle 275 personel alacak. Başvuru süreci, İŞKUR üzerinden gerçekleştirilecek. Başvuracak adayların tek şartı emekli olmamaları. KPSS şartı ve yaş sınırı bulunmadığı için herkes bu fırsattan yararlanabilecek.

BAKANLIKLARIN ALIM YAPACAĞI PERSONEL SAYILARI

Kamuya alınacak personel sayısı, her bakanlık için farklılık gösteriyor. İşte, personel alımı yapacak bakanlıklar ve alacakları kontenjanlar:

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: 2 bin 390 kişi
  • Tarım ve Orman Bakanlığı: 8 kişi (engelli ve eski hükümlüler için)
  • Adalet Bakanlığı: 400 kişi (icra müdür ve icra müdürü yardımcılığı)
  • Milli Eğitim Bakanlığı: 100 müfettiş yardımcısı
  • Milli Savunma Bakanlığı: 69 kişi
  • İçişleri Bakanlığı: 23 kişi
  • Kültür ve Turizm Bakanlığı: 15 kişi

p-3-002.jpg

EN FAZLA PERSONEL JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİNE ALINACAK

En büyük alım ise 9 bin 690 uzman erbaş için Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nde gerçekleştirilecek. Bu, kamu kurumları arasındaki en yüksek personel alımı olarak öne çıkıyor.

BAŞVURU DETAYLARI

Adayların başvuru işlemlerini İŞKUR üzerinden yapmaları gerekmektedir. Her bakanlığın kendine özgü bir başvuru süreci olduğundan, detaylı bilgi için İŞKUR’un resmi internet sitesi ziyaret edilmelidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN