Javier Bardem'in İsrail'i yerden yere vurduğu konuşmasına destek yağdı

Javier Bardem'in İsrail'i yerden yere vurduğu konuşmasına destek yağdı

Oscar ödüllü aktör Javier Bardem'in Gazze'deki insan hakları ihlallerine karşı yaptığı cesur açıklamalar, sosyal medyada geniş yankı buldu. Bardem'in İsrail'i “insanlığa karşı suç işlemekle” suçladığı konuşması, binlerce kullanıcı tarafından “cesur” ve “kararlı” bulundu.

İspanyol aktör Javier Bardem, İsrail'in Gazze Şeridi'nde işlediği insan hakları ihlallerini eleştiren açıklamalarıyla sosyal medyada geniş çapta destek gördü. San Sebastian Film Festivali’nde Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü aldıktan sonra yaptığı konuşmada Bardem, İsrail'in Gazze'deki operasyonlarını “insanlığa karşı suç” olarak nitelendirdi ve bu yorumları hem basın toplantısında hem de sosyal medyada yankı uyandırdı.

Bardem, konuşmasında Gazze’de yaşananların “korkunç ve insanlık dışı” olduğunu vurgularken, Hamas’ın saldırılarının Filistinlilere uygulanan toplu cezalandırmayı haklı çıkaramayacağını belirtti. Oscar ödüllü aktör, ayrıca ABD, Birleşik Krallık ve Almanya gibi ülkeleri İsrail'e verdikleri “koşulsuz desteği” gözden geçirmeye çağırdı.

Bardem’in cesur açıklamaları sosyal medyada hızla yayılırken, binlerce kullanıcı onu “kararlılığı ve cesareti” için övdü. Bir sosyal medya kullanıcısı, “Bardem, insanların kara listeye alınma ve taciz edilme korkusuna rağmen Filistinliler için cesurca sesini yükseltiyor. Bu çok cesurca ve umut verici,” dedi. Bir başka destekçi ise Bardem’in uzun yıllardır Filistin için sesini yükselttiğini ve bu duruşunu sürdürdüğünü vurguladı.

Bardem’in konuşması, Hollywood’daki birçok ünlü ismin Gazze’deki savaşa son verilmesi çağrısıyla birleşerek, güçlü bir toplumsal destek dalgası yarattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN