Lübnan'ın güneyinden kaçış: Binlerce kişiyi yerinden oldu

Lübnan'ın güneyinden kaçış: Binlerce kişiyi yerinden oldu

Lübnan'da yaşanan insani kriz derinleşiyor. İsrail'in yoğun bombardımanı sonucu ülke genelinde bin 600'e yakın hedef vuruldu. Bu acı olayda en az 492 insan hayatını kaybetti, bin 645 kişi yaralandı. Özellikle Lübnan'ın güney bölgesinde yaşayan binlerce insan, bombardıman korkusu nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Lübnan, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana en geniş çaplı hava saldırısına maruz kalıyor. "Kuzey Okları" adını taşıyan bu operasyon, ülkede büyük bir insani krize yol açtı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre, İsrail saldırılarında en az 492 kişi hayatını kaybetti ve bin 645 kişi yaralandı. Ölenler arasında çok sayıda çocuk ve kadın da bulunuyor.

10097381.jpg

İsrail bombardımanı sonucu Lübnan'ın güneyinden büyük bir göç dalgası yaşanıyor. Özellikle Sayda kentinde halk, güvenlik endişeleri nedeniyle evlerini terk etmeye çalışırken trafikte büyük sıkışıklılar oluştu.

10097380.jpg

Sayda kentinde halk kaçmak için harekete geçince trafik kilitlendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN