Etiyopya-Somali gerilimi Ankara’da ele alınıyor: Bakan Fidan’ın arabuluculuğunda görüşmeler sürüyor

Etiyopya-Somali gerilimi Ankara’da ele alınıyor: Bakan Fidan’ın arabuluculuğunda görüşmeler sürüyor

Türkiye'nin arabuluculuğunda gerçekleşen Etiyopya ve Somali heyetleri arasındaki görüşmeler, Dışişleri Bakanlığı'nda devam ediyor. İki ülke arasındaki anlaşmazlıkların çözümüne yönelik yapılan toplantılar, uluslararası ilişkilerde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Türkiye'nin arabuluculuğunda Etiyopya ve Somali heyetlerinin Ankara'da gerçekleştirdiği görüşmeler, Dışişleri Bakanlığı'nda sürüyor. Görüşmeler, Etiyopya ve Somali arasında yaşanan anlaşmazlıkların çözümüne yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Toplantıların ana gündem maddeleri arasında iki ülke arasındaki mevcut sorunların ele alınması ve çözüm yollarının belirlenmesi yer alıyor. Türkiye'nin diplomatik çabaları, bölgede barış ve istikrarı teşvik etme amacı taşıyor.

Diplomatik kaynaklar, Etiyopya ile Somali heyetleri arasındaki görüşmelerin bakanlıkta sürdüğünü belirtti.

TÜRKİYE'NİN MEKİK DİPLOMASİSİ DEVAM EDİYOR

Tarafların karşılıklı bir araya gelmediğini aktaran kaynaklar, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın koordinasyonunda, Türkiye heyetinin "mekik diplomasisi" yürüttüğünün altını çizdi.

Kaynaklar, taraflarla ayrı ayrı görüşüldüğünü bildirerek, tarafların ortak bir anlayış çerçevesinde uzlaştırılmaya çalışıldığını ve bunun "uzun bir süreç" olduğunu kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN