Bakanlar gözlerini ovuşturup bir daha bakıyor! Yarısı insan yarısı maymun...Herkesi hayrete düşürdü

Bakanlar gözlerini ovuşturup bir daha bakıyor! Yarısı insan yarısı maymun...Herkesi hayrete düşürdü

Bu maymuna bakanlar gözlerini ovuşturup bir daha bakıyor. Nedeni ise yarısı insan yarısı maymun olması. İşte herkesi hayrete düşüren o maymun…

Çin’in doğusundaki Tianjin Hayvanat Bahçesi, dikkat çekici bir keşfe ev sahipliği yaptı: insan yüzlü maymun. Bu sıra dışı maymun, görenlerin gözlerine inanamadığı bir görünüme sahip. Hayvanat bahçesi, bu maymunun özellikleri ve geçmişi hakkında ilginç bilgiler paylaştı.

ENERJİK VE KAVGACI BİR MAYMUN

Hayvanat bahçesinin sözcüsü, bu maymunun oldukça enerjik ve kavgacı olduğunu belirtti. "Çamurla oynamayı ve Hindistan cevizlerini ezmeyi seviyor" şeklinde konuşan sözcü, bu maymunun, daha önce iki dişi eşe sahip olduğunu, fakat onların yaşamını yitirdiğini ifade etti.

2016 yılında hayvanat bahçesine getirilen üç genç kapuçin maymununun henüz çiftleşecek kadar olgunlaşmadığı belirtildi. Sözcü, "Genç maymunlar olgunlaştığında, insan yüzlü maymunumuzla arasında bir kimya oluşmasını umuyoruz. Böylece sonunda bir eşe sahip olabilir" dedi. Bu durum, hayvanseverler arasında ilgi uyandırdı.

insan-yuzlu-maymun-1.jpg

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLUYOR

Sıkıntılı bir yüz ifadesine sahip olan bu maymun, insan benzerliği sayesinde sosyal medyada gündem oldu. Ziyaretçiler, maymunun ilginç görünümünü görmek için hayvanat bahçesine akın etmeye başladı.

insan-yuzlu-maymun-2.jpg

25-30 YIL KADAR YAŞIYORLAR

Hayvanat bahçesinde 2002 yılından beri yaşayan bu kapuçin maymunu, adını Karayip Denizi'ndeki Margarita Adası’ndan alıyor. Kapuçin maymunlarının ortalama ömrü 25-30 yıl arasında değişiyor. Ziyaretçiler, bu eşsiz hayvanı görmek için sabırsızlanıyor.

Bu olay, hem hayvanat bahçesi için büyük bir ziyaretçi akını sağlarken hem de sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN