Yumurtanız taze mi bayat mı? Artık anlamak çok kolay: Cep telefonu fenerini tutun mucizeye tanık olun

Yumurta tüketimi insan sağlığı için oldukça önemliyken yumurtaların taze olması oldukça önemli bir unsurdur. Peki yumurtanın taze mi bayat mı olduğu nasıl anlaşılır? İşte merak edilen konunun detayları…

Diyetisyen Ersin Özdemir, katıldığı bir TV programında, yumurta alırken tazeliğini test etmenin basit bir yolunu paylaştı: Cep telefonu ışığıyla yumurta testi! Özdemir’in verdiği bu pratik bilgi, alışverişte yumurta seçimi yaparken büyük kolaylık sağlıyor.

yeni-proje-5.jpg

CEP TELEFONU IŞIĞIYLA YUMURTA TESTİ NASIL YAPILIR?

Ersin Özdemir, yumurtanın taze olup olmadığını anlamanın çok kolay olduğunu belirterek, “Yumurtayı cep telefonunuzun ışığına tutun. Eğer ışık yumurtanın içinden geçip yansıyorsa bu yumurta tazedir. Ancak ışık geçmiyorsa yumurta bayattır” dedi. Bu basit yöntem sayesinde, yumurta alırken tazeliğinden emin olabilirsiniz.

YUMURTA ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?

Diyetisyen Özdemir, sadece tazelik değil, aynı zamanda yumurtanın sağlıklı olup olmadığını anlamanın da önemli olduğuna dikkat çekti. Özdemir, yumurta üzerindeki numaraların da göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti. “Yumurta alırken numarasına bakın, 0 ya da 1 numaralı yumurtaları tercih edin. Bu numaralar, organik ve serbest gezen tavuklardan elde edilen sağlıklı yumurtaları işaret eder” dedi.

yeni-proje-6-002.jpg

HİLELİ GIDALARA KARŞI UYARI

Özdemir, hileli gıdalara karşı dikkatli olunması gerektiğini de hatırlattı. Özellikle yumurta gibi hassas gıdalarda tazelik kontrolü ve doğru tercihler yapmanın sağlıklı beslenme açısından önemli olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN