İsrail, Macron hakkında yasal işlem başlatacak

İsrail, Macron hakkında yasal işlem başlatacak

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Fransa’daki Euronaval Savunma Fuarı’nda İsrailli şirketlerin stant açmalarının yasaklanması nedeniyle Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hakkında yasal işlem başlatacaklarını açıkladı.

İsrail ve Fransa arasındaki gerginlik devam ediyor. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Fransa hükümetinin, Euronaval Savunma Fuarı’nda İsrailli şirketlerin stant açmalarının yasaklanması nedeniyle Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hakkında yasal işlem başlatacaklarını açıkladı.

Katz, Fransızca olarak yaptığı açıklamada, söz konusu yasağı “bizim gözümüzde özellikle dost ülkeler arasında kabul edilemez anti-demokratik bir tedbir” olarak nitelendirerek, “İsrail, radikal rejime karşı mücadelede ön saflarda yer alan tek devlettir ve Fransa, tüm Batı dünyasıyla birlikte, bize karşı değil, bizimle birlikte durmalıdır” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN