Aynı yıl içinde iş değiştirenler dikkat! Maaşınız bu rakamı aşarsa yandınız

Aynı yıl içinde iş değiştirenler dikkat! Maaşınız bu rakamı aşarsa yandınız

Maliye’nin yapmış olduğu yeni bir değişiklik iş değiştiren binlerce vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Eğer iş değiştirdikten sonra maaşınız bu rakamı aşarsa yandınız. İşte konuya ilişkin detaylar…

Birden fazla işverenden ücret almanın sadece iki iş yerinde aynı anda çalışmayı değil, iş değişikliği durumunu da kapsadığı ortaya çıktı. Maliye’nin yeni düzenlemesine göre, aynı yıl içinde iş değiştirenlerin eski ve yeni iş yerlerinden aldıkları ücretlerin toplamı 150 bin TL’yi aşarsa, 2024 yılı Mart ayına kadar beyanname vermeleri zorunlu hale gelecek. Ayrıca, yıllık toplam gelir 1 milyon 900 bin TL’yi aşan herkes beyanname vermekle yükümlü olacak.

Gazeteci Cahit Saraçoğlu'nun haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı, birden fazla işverenden ücret geliri elde edenleri radarına aldı. Geliştirilen yazılımla, 2023 yılına ait ücret gelirlerini beyan etmeyenlere cezalı vergi uyarısı yapılacağı ortaya çıktı. Mart 2024'e kadar beyanname vermeyenler için cezalar kapıda. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in talimatıyla, gelir miktarına bakılmaksızın, vergi mevzuatındaki limitleri aşan her çalışana mektup gönderiliyor.

p-4.jpg

HANGİ ÜCRETLİLER BEYANNAME VERMEK ZORUNDA?

Vergi mevzuatına göre, birden fazla işverenden ücret alanlar veya yüksek gelirli çalışanlar, 2023 yılına ait gelirlerini beyan etmek zorunda. İş değişikliği yapanlar da dahil, toplam gelir belirlenen sınırları aşarsa beyanname verilmesi zorunlu hale geliyor.

İki önemli kriter öne çıkıyor:

Yıllık gelir toplamı 1 milyon 900 bin TL’yi aşanlar: Bu kişiler işvereni sayısına bakılmaksızın beyanname vermek zorunda.

Birden fazla işverenden 150 bin TL’yi geçen gelir elde edenler: İlk işveren dışındaki her bir işverenden alınan ücretin 150 bin TL’yi aşması durumunda beyanname verilmesi gerekiyor.

p-3-001.jpg

İŞ DEĞİŞİKLİĞİ VE BİRDEN FAZLA ÜCRET DURUMU

Birden fazla işverenden ücret alınması sadece aynı anda iki iş yerinde çalışmayı değil, iş değişikliği durumunu da kapsıyor. Aynı yıl içerisinde iş değişikliği yapanlar, eski ve yeni iş yerlerinden aldıkları ücretlerin toplamı 150 bin TL’yi aşarsa beyanname vermek zorunda kalacaklar. Ayrıca yıllık toplam gelir 1 milyon 900 bin TL’yi geçerse de beyanname zorunluluğu doğuyor.

p-2.jpg

MALİYE’NİN TAKİBİ ARTIYOR

Bakanlık, özellikle birden fazla işverenden ücret alanların takibini yoğunlaştırmış durumda. Yıl içerisinde işten ayrılıp başka bir iş yerine geçenler de dikkatli olmalı. 2023 yılına ait gelirlerin beyan edilmemesi durumunda cezalı vergi ödemeleriyle karşılaşılabileceği uyarısı yapıldı.

Spot: Hazine ve Maliye Bakanlığı, birden fazla işverenden ücret alanları mercek altına aldı. 2023 gelirlerini beyan etmeyenler, cezalı vergiyle karşılaşacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN