Emeklilerin merakla beklediği haber: 29 Ekim İkramiyesi bu yıl verilmiyor mu?

Emeklilerin merakla beklediği haber: 29 Ekim İkramiyesi bu yıl verilmiyor mu?

Gittiğimiz yıl 29 Ekim tarihinde 5000 TL'lik ödeme alan emekliler bu yılda ödeme yapılacak mı? sorusunun yanıtını arıyor. 29 Ekim tarihine günler kala merak edilen sorunun yanıtı uzman isimden geldi. Peki, 29 Ekim’de emeklilerin cebi dolacak mı? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

HİLAL NAS

Emekliler büyük bir beklenti içindeyken, SGK Uzmanı İsa Karakaş'tan gelen açıklama hayal kırıklığı yarattı. Enflasyon ve hayat pahalılığıyla mücadele eden milyonlarca emekli, 29 Ekim'de verilecek bayram ikramiyesini umutla beklerken, Karakaş’tan gelen haber beklentileri boşa çıkardı. “Şimdiye kadar bu yönde ne bir kanun teklifi hazırlandı ne de Cumhurbaşkanımız tarafından talimat verildi” diyen Karakaş, bu yıl ikramiye verilmesinin zor olduğunu belirtti.

ARTAN ENFLASYON EMEKLİLERİ ZORLUYOR

Yüksek enflasyon ve artan fiyatlar, özellikle emeklileri derinden etkiledi. Temmuz ayında yapılan zamla maaşlar 12 bin 500 TL’ye çıkarılsa da bu miktar hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldı. 18 bin 969 TL’yi bulan açlık sınırı karşısında emekliler, geçim mücadelesi veriyor. Emeklilerin birçoğu, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 29 Ekim’de bayram ikramiyesi bekliyordu. Ancak bu umut, Karakaş’ın açıklamalarıyla suya düştü.

5000 TL emekli ikramiyesi ödemeleri başladı: SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı ikramiye ödemeleri yattı mı, ne zaman yatırılacak? - Son Dakika Ekonomi Haberleri | NTV Haber

GEÇEN YIL 5 BİN TL İKRAMİYE VERİLMİŞTİ

2023 yılında Cumhuriyet’in 100. yılı münasebetiyle emeklilere 29 Ekim’de 5 bin TL bayram ikramiyesi verilmişti. Bu yıl da benzer bir adımın atılması beklenirken, Karakaş’tan gelen açıklamalar bu beklentiyi boşa çıkardı. Ekonomi yönetiminin sıkı para politikası nedeniyle ikramiye verilmesinin zor olduğu ifade ediliyor.

Zam bekleyen emekliye kötü haber! SGK Uzmanı İsa Karakaş duyurdu

KARAKAŞ: NE KANUN NE TALİMAT VAR

İsa Karakaş, köşe yazısında emeklilerin 29 Ekim'de ikramiye alıp almayacağına dair net bir yanıt verdi. Karakaş, “Şimdiye kadar bu konuda ne bir kanun teklifi hazırlandı ne de Cumhurbaşkanımız tarafından talimat verildi. Dolayısıyla bu yıl bir ikramiye ödemesi beklemek pek mümkün görünmüyor” diyerek emeklilere kötü haberi duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN