Dünyanın en büyük yapısı olacak! Suudi Arabistan'dan 400 metrelik dev gökdelen projesi: Binlerce kişiye iş kapısı olacak

Dünyanın en büyük yapısı olacak! Suudi Arabistan'dan 400 metrelik dev gökdelen projesi: Binlerce kişiye iş kapısı olacak

Suudi Arabistan’dan 400 metrelik dev gökdelen projesi geldi. Bu proje hem dünyanın en büyük yapısı olacak hem de binlerce kişiye iş kapısı olacak. İşte o büyük projenin detayları…

Suudi Arabistan, dünyanın en büyük yapısı olacak olan Mukaab projesinin inşaatına hazırlanmaktadır. Riyad'da inşa edilecek olan bu devasa küp şeklindeki gökdelen, 20 Empire State Binası kadar büyük bir alana sahip olacak.

MUKAAB’IN ÖZELLİKLERİ

Mukaab, her biri 400 metre uzunluğunda olan iki tarafıyla dikkat çekiyor. Proje tamamlandığında, Mukaab, sadece büyüklüğü ile değil, aynı zamanda modern mimarisiyle de global bir simge haline gelmeyi hedefliyor. New Murabba Development Co. tarafından yürütülen inşaatta, zemin kazısı için 10 milyon metreküpten fazla malzeme çıkarıldı.

suudi-arabistan-dunyanin-en-buyuk-yapisini-insa-ediyor-2.jpg

YENİ MURABBA: EĞLENCE VE EĞİTİM MERKEZİ

Mukaab, Riyad'ın yeni bir destinasyonu olan New Murabba topluluğunun merkezinde yer alacak. Murabba'nın CEO'su Michael Dyke, projenin yalnızca bir bina olmadığını, Riyad gibi bir başkent için bir simge olmasının önemini vurguladı. Dyke, Mukaab’ın etrafında eğlence mekanları, eğitim kurumları ve sağlık tesisleri inşa edileceğini, bunun yanı sıra 45 bin kişilik bir stadyum da dahil olmak üzere birçok sözleşme verileceğini belirtti.

YAKLAŞIK 35 BİN KİŞİYE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Mukaab, nihayetinde 400 binden fazla insanı barındıracak 18 topluluk içerecek. İlk inşaat aşamasının 2030 yılına kadar tamamlanması planlanıyor ve yaklaşık 8 bin konut inşa edilmesi hedefleniyor. Bu da yaklaşık 35 bin kişiye ev sahipliği yapacak. Proje, Suudi Arabistan'ın Expo 2030 etkinliğine ev sahipliği yapmasıyla aynı zaman dilimine denk gelmesi bekleniyor.

suudi-arabistan-dunyanin-en-buyuk-yapisini-insa-ediyor-1.jpg

Suudi Arabistan, Mukaab ile birlikte dünya genelinde mimari alanda büyük bir adım atmayı ve başkent Riyad'ı uluslararası bir merkez haline getirmeyi amaçlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN