Çiftçi arpa, buğdayı bıraktı şansını bundan yana kullandı! Hem kadınlara istihdam sağlandı hem de gelir arttı

Çiftçi arpa, buğdayı bıraktı şansını bundan yana kullandı! Hem kadınlara istihdam sağlandı hem de gelir arttı

Kütahya’nın Domaniç ilçesinde çiftçi arpa, buğdayı bıraktı şansını bundan yana kullandı. Çiftçinin yeni gözdesi olan ürünle hem kadınlara istihdam sağlandı hem de gelir arttı…

Kütahya'nın Domaniç ilçesi Muratlı köyünde, çiftçiler daha kârlı gördükleri patates üretimine yönelmeye başladı. Bu yıl ilk defa patates ekimi yapan köylüler, arpa ve buğdaydan daha fazla kazanç sağladıklarını belirtiyor.

ÜRETİM AZ OLSA DA GETİRİSİ ÇOK

Muratlı köyünde bu yıl yaklaşık 4 bin dekar alana patates ekimi yapıldı. Köylüler, fiyatların düşük olmasına ve hava şartlarının olumsuz etkilerine rağmen patatesin, arpa ve buğdaya göre iki-üç kat daha kârlı olduğunu ifade ediyor. 100 dönüm alana patates eken Sakıp Karaca, "Hava şartları nedeniyle patates üretimi beklentimizin altında kaldı. Fakat yine de patatesin getirisi arpa ve buğdaydan daha fazla," dedi.

kutahyada-patates-hasadi-1.jpg

Karaca, ekimini gerçekleştirdikleri patates sayesinde köylü kadınlara istihdam sağlandığını belirtti. "Halk memnun. İsteyen herkese marul ve patates ekimi konusunda yardımcı oluruz," şeklinde konuştu. Muratlı köyü, son yıllarda çorak arazilerde arpa ve buğday yerine yonca, mısır ve marul gibi ürünlerin yanı sıra bu yıl ilk defa patates yetiştiriyor.

kutahyada-patates-hasadi-2.jpg

SULAMA GÖLETİ SAYESİNDE ÇEŞİTLİLİK ARTTI

Domaniç'in tek göç vermeyen köyü olan Muratlı, DSİ'nin geçtiğimiz yıllarda faaliyete geçirdiği sulama göleti sayesinde ürün çeşitliliğini artırdı. Bu gelişmeler, köylülerin tarımsal üretimde yeni bir dönem başlatmasına olanak tanıdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN