Almanya gizli koronavirüs belgelerini açıkladı! Dünya şokta: Türkiye ile ilgili öyle bilgiler var ki...

Almanya gizli koronavirüs belgelerini açıkladı! Dünya şokta: Türkiye ile ilgili öyle bilgiler var ki...

Pandemi döneminde yaşanan krizlerin perde arkası açığa çıktı! Almanya gizli koronavirüs belgelerini açıkladı! 2020 yılının gerçekleri ortaya çıktı, dünya şokta! Türkiye ile ilgili öyle bilgiler var ki...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Almanya'da mahkeme kararıyla açıklanan koronavirüs kriz masası tutanakları, pandemi döneminde yaşananların perde arkasını gözler önüne serdi. Türkiye ile ilgili seyahat uyarısının kaldırılması, dezenfektan alımındaki usulsüzlükler ve sosyal medya fenomenlerine yapılan ödemeler gibi birçok tartışmalı konu gündeme geldi.

TÜRKİYE'YE ÖZEL MUAMELE Mİ?

Tutanaklara göre, 2020 yılının temmuz ayında Türkiye, Almanya'ya yoğun baskı yaparak seyahat uyarısının kaldırılmasını talep etti. Dönemin Başbakanı Angela Merkel ve İçişleri Bakanı Horst Seehofer, bu talebe olumlu yaklaşırken, sağlık uzmanları Türkiye'deki test kapasitesinin yetersizliği nedeniyle çekincelerini dile getirdi. Buna rağmen, Ağustos ayında Türkiye'nin bazı turistik bölgelerine yönelik seyahat uyarısı kaldırıldı. Ancak bu kararın ardından Türkiye'den gelen vakalarda artış yaşandı ve uyarı yeniden getirildi.

DEZENFEKTAN SKANDALI VE SOSYAL MEDYA FENOMENLERİNE ÖDEME

Tutanaklarda yer alan bir diğer dikkat çekici konu ise dezenfektan alımıyla ilgili. 2020 yılında 50 milyon euro harcanarak alınan 7,9 milyon litre dezenfektanın büyük bir kısmı kullanılmadan, yeni hükümet tarafından 725 bin euroya satıldı. Ayrıca, hükümetin koronavirüsle ilgili bilgilendirme kampanyaları için sosyal medya fenomenlerine toplamda 489 bin euro ödeme yaptığı ortaya çıktı.

GİZLENEN GERÇEKLER VE ŞÜPHELER

Tutanaklarda yer almayan 8. toplantının içeriği ise merak konusu. Bu toplantıda, İçişleri Bakanlığı'nın halkta "şok etkisi yaratacak" yöntemler önerdiği iddia ediliyor. Bakanlığın bu toplantının tutanaklarını neden paylaşmadığı ise açıklanmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN