TSK'dan Kuzey Irak'a hava harekatı: 13 terörist öldürüldü - Son dakika haberleri

TSK'dan Kuzey Irak'a hava harekatı: 13 terörist öldürüldü - Son dakika haberleri

Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları bugün Kuzey Irak’ta 4 ayrı hava harekatı düzenleyerek 13’ten fazla PKK’lı etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Kuzey Irak'a hava harekatı düzenledi. Operasyonlarda 13 terörist etkisiz hale getirildi.

TSK'dan yapılan açıklama;

TÜRK HAVA KUVVETLERİNE ait savaş uçakları ile 11 Eylül 2016 günü anlık istihbarat değerlendirmelerine istinaden icra edilen hava harekâtları ile Irak kuzeyinde;

1. AVAŞİN/BASYAN bölgesinde tespit edilen BTÖ’ye ait 2 dinamik hedef 09:40-09:50 saatleri arasında hava taarruzuyla ateş altına alınmıştır. Havadan yapılan ilk tespitte 9 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

2. AVAŞİN/BASYAN bölgesinde tespit edilen BTÖ’ye ait bir dinamik hedef 13:18-13:20 saatleri arasında hava taarruzuyla ateş altına alınmış; havadan yapılan ilk tespitte 3 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

3. KANDİL bölgesinde tespit edilen bir Doçka mevzii 13:36-13:44 saatleri arasında yapılan hava taarruzu ile mevzide bulunan teröristlerle birlikte imha edilmiştir. Etkisiz hale getirilen teröristlerle ilgili şu anda net bir sayı verilememektedir

4. AVAŞİN/BASYAN bölgesinde tespit edilen BTÖ’ye ait bir silah mevzii yapılan hava taarruzuyla 14:07’de imha edilmiş ve 1 bölücü terör örgütü üyesi etkisiz hale getirilmiştir.

Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir. Ayrıntılar geliyor...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN