Wimbledon'da rekor ödül

Wimbledon'da rekor ödül

Wimbledon Tenis Turnuvasında bu yıl rekor seviyede ödül dağıtılacak. Bu yıl dağıtılacak toplam para ödülü geçen yıla göre yüzde 11,2 oranında artarak 44,7 milyon sterline ulaştı.

Sezonun üçüncü grand slam turnuvası olan Wimblendon'da bu yıl rekor seviyede ödül dağıtılacak. Yapılan açıklamaya göre turnuvaya katılacak oyuncuları, toplamda 44,7 milyon sterlin yani 1 milyar 330 milyon liralık ödül bekliyor. Ödüller, 2022'ye göre yüzde 11'in üzerinde arttırıldı.

BİRİNCİYE 70 MİLYON LİRA ÖDÜL

Bu yıl Wimbledon'ı kazanacak tenisçi ise 70 milyon lirayı kasasına koyacak. Turnuvada finali kaybeden isimse, 35 milyon lira kazanacak. En çok artış, eleme turları için yapıldı. Bu etap için ayrılan bütçede yüzde 14 artışa gidildi. Wimbledon yönetimi, pandemi sürecindeki ekonomik kriz nedeniyle ödüllerde ciddi indirimler yapmıştı.

Wimbledon Tenis Turnuvası, 3-16 Temmuz tarihleri arasında oynanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN