Toprak Razgatlıoğlu şampiyon oldu! Toprak ikinci kez Dünya Superbıke şampiyonu

Toprak Razgatlıoğlu şampiyon oldu! Toprak ikinci kez Dünya Superbıke şampiyonu

Milli Motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, SBK Dünya Şampiyonasında ikinci kez şampiyonluğa ulaştı

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, İspanya Jerez Pisti'ndeki yarışı ikinci sırada tamamlayarak Dünya Superbike şampiyonluğunu ilan etti.

Razgatlıoğlu, puanını 493'e çıkararak 2. kez dünya şampiyonluğuna ulaştı.

27 yaşındaki Toprak, kariyerinde 56 kez damalı bayrağı 1. sırada görerek İstiklal Marşı'nı dinletti. WSBK'nin 2024 sezonunda ise toplam 25 kez podyuma çıkan Toprak, 17 birincilik, 6 ikincilik, 2 de üçüncülük elde etti.

aa-20241013-35902567-35902562-2024-dunya-superbike-sampiyonasi-portekiz-estoril-yarisi.jpg

ÜST ÜSTE YARIŞ KAZANMA REKORU

Toprak Razgatlıoğlu, bu sezon üst üste 13 yarışı ilk sırada tamamlayarak organizasyon tarihinin seri birincilik rekorunun sahibi olmuştu. Şampiyonanın Hollanda'da düzenlenen 3. ayağında ilk yarışı ikinci sırada geçen milli sporcu, ikinci yarışa 9. cepten başlamasına karşın gerilerden gelerek birinci olmayı başardı ve kazanma serisinin fitilini ateşlemişti.

Razgatlıoğlu, ardından organizasyonun İtalya, İngiltere, Çekya ve Portekiz ayaklarındaki 3'er yarışı da birinci tamamlayıp, üst üste kazanma serisini 13 yarışa taşıyarak bu alanda WSBK rekorunu eline geçirmişti.

YARIN YİNE PİSTE ÇIKACAK

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN