Depremde evleri yıkılmıştı: Yeni yaptıkları eve elektrik aboneliği verilmedi! Gerekçesi hayrete düşürdü

6 Şubat depremlerinde evleri yıkılan depremzede ailenin yeni yaptıkları tek katlı ruhsatlı evine aylardır elektrik aboneliği verilmedi. İşte detaylar...

Osmaniye'nin Bahçe ilçesine bağlı Yeşilyurt mahallesinde 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde 3 katlı binaları yıkılan Sultan Soylu (63), 2023 yılında belediyeden ruhsat alarak aynı arsaya tek katlı bir ev yaptı. Su aboneliğini de alan Sultan Soylu, elektrik aboneliği için tüm evrakları hazırladı ancak Enerjisa tapulu arsada 'elbirliği mülkiyet' olduğu gerekçesiyle talebi reddetti.

osmaniye-son-dakika-haberleri-4.jpg

"RUHSATLI EVE ABONELİK VERMİYORLAR"

Depremzede Mustafa Soylu, şöyle konuştu:

"Kahramanmaraş 6 Şubat depreminde üç tatlı evimiz yıkıldı. Elektrik aboneliğimiz de bununla beraber iptal edildi. Ben 2021 yılında bir ev temeli atmıştım. Bu ev temelini 2023 yılında ruhsatını belediyeden alarak, resmi kurumdan alarak, herhangi bir abonelik, herhangi bir şey söz konusu sıkıntı olmadığından dolayı, belediyemiz bize bu yetkiyi verdi.

Biz bununla birlikte evimizin gerekli belgelerini alarak, DASK'ını ve diğer işlemlerini yaptırarak Enerjisa'ya başvuru yaptık. Enerjisa bize tapumuz da elbirliği olduğunu ve bundan dolayı aboneliğin sadece tapudaki mirasçıların hepsinin imzası olması gerektiğini söyleyerek bizim aboneliğimizi kabul etmediler, reddettiler.

osmaniye-son-dakika-haberleri-3.jpg

"ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLARI BAKANINA SÖYLEDİM"

Yaklaşık 1 yıl kadar mağduruz. Bir yıldır annem kendisi kronik rahatsızlığı var, şeker hastalığı var. Evimizde burada şu an elektriğimiz yok. Geçen haftalarda da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bey Osmaniye'ye geldiklerinde bu konuyu bizzat yüz yüze söyledim. Mağdur olduğumuzu ve bununla ilgili binlerce kişinin yine aynı mağduriyeti yaşadığını söyledim.

Kendisi de bu konuyla ilgileneceğini bana en kısa sürede dönüş yapılacağını söyledi. Yalnız şu an herhangi bir dönüş yapılmadı. Dönüş yapılmadığı gibi üstüne üstelik bir de saatimiz tamamen kablolar söküldü, tamamen saat söküldü. Hiçbir şey şu an yok elektrik söz konusu değil.

osmaniye-son-dakika-haberleri-1.jpg

"EL FENERLERİ İLE DERS ÇALIŞIYORLAR"

Kirada oturuyorum mecburen annemin bütün bozulacak eşyaları hatta, iki benim çocuklarım var onlarla beraber, onlar da okul okuyorlar annemle beraber kalıyorlardı ve bunlar da aynı mağduriyeti şu an yaşıyorlar. Elektriksiz bir şekilde akşamları derslerini kendi imkanlarımızla ışıklarla ve el fenerleri ile ders çalışıyorlar. Enerjisa'nın neden bize böyle problem olarak çıkartmasını anlamış değilim çünkü biz herhangi bir resmi kurumdan yazı almadan işlem yapmadık. Evimizi başlatmadık. Biz buna göre hareket ettik. Bizim şu anki en büyük mağduriyetimiz de zaten budur."

"BİZ HANGİ ÇAĞDA YAŞIYORUZ?"

Sultan Soylu ise, "Ben şeker hastası bir bayanım. Benim evimde elektrik yok. İki tane çocuğa (torun) bakıyorum. Onlar ders çalışmakta çok zorlanıyorlar. Karanlıkta ders çalışamıyorlar. Oğlum lamba falan bulup getirmek zorunda kalıyor. Biz hangi çağda yaşıyoruz? Ne olursunuz bize yardım edin. Elektriksiz olmuyor" dedi.

osmaniye-son-dakika-haberleri-2.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN