AK Partili Birinci yenidoğan çetesinin 'siyonist terör örgütü' olduğunu öne sürdü: Amaçları Türk soyuna kastetmek

AK Partili Birinci yenidoğan çetesinin 'siyonist terör örgütü' olduğunu öne sürdü: Amaçları Türk soyuna kastetmek

Eski AK Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda kamuoyunda infial yaratan yenidoğan çetesinin "siyonist terör örgütü" olduğunu iddia etti. Birinci, "Türkiye, nesebine (soyuna) kasteden bir terörist örgüt ile karşı karşıya. Çete mete değil" dedi.

Kamuoyunda "Yenidoğan Çetesi" adıyla bilinen, yeni doğan bebekleri anlaşmalı özel hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmali davranışlarda bulunarak çok sayıda bebeğin ölümüne neden olan çete Türkiye'yi derinden sarstı. İddianamede yer alan korkunç detaylar kamuoyunda infial yaratırken başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere iktidara yönelik eleştiriler de yoğunlaştı.

'ÇETE METE DEĞİL, SİYONİST TERÖR ÖRGÜTÜ'

Eski AK Parti MKYK Üyesi avukat Mücahit Birinci, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda çetenin "siyonist terör örgütü" olduğunu ve Türk milletinin geleceğine kastettiğini söyledi. Birinci paylaşımında, "Hastane sahipleri, hastane başhekimleri, sorumlu doktor, hemşire ve sair kim var ise hepsi tutuklu yargılanmalı. Türkiye, nesebine (soyuna) kasteden bir terörist örgüt ile karşı karşıya. Çete mete değil. Türk milletinin geleceğine kasteden Siyonist bir terör örgütüdür." dedi.

HEDEFİNE TTB'Yİ ALDI

Birinci, bir diğer paylaşımında ise Türk Tabipler Birliği'ni (TTB) hedef alarak, TTB'yi yenidoğan çetesi olayıyla ilgili sessiz kaldığı gerekçesiyle eleştiren bir paylaşımı alıntılayarak şu ifadeleri kullandı:

"'Siyonist emelleri olan bir terör örgütü bunlar' dediğimde, bunu hafife alan birkaç sözde internet haber sitesi olmuştu. Bu örgütün geçmişte neler yaptığı, kaç Türk bebeğin katledildiği araştırılmalı! Tabipler birliği bir hususu görmezden geliyorsa, Siyonistler hemen işin arkasındadır."

TTB AÇIKLAMA YAPMIŞTI

TTB, söz konusu eleştirinin aksine konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapmıştı. Açıklamada sağlıkta piyasalaşmanın vahim sonuçlarından biri olarak gösterilen bu olayın, sağlık sisteminin çürüdüğünün göstergesi olduğu ifade edilmişti. Sağlık hizmetinin sıradanlaştığının, niteliğinin değil niceliğinin önemsediğinin ve hastanelerin ticarethane haline geldiğinin belirtildiği açıklamada, Sağlıkta Dönüşüm Programı eleştirilerek, "Sağlık sistemimizi çürütmüştür." denilmişti.

ÖZDAĞ: MİLLETİ APTAL YERİNE KOYMAYIN

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Birinci'nin yenidoğan çetesi için "siyonist terör örgütü" ifadesini kullanmasına tepki gösterdi. Özdağ paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Hadi oradan bu milleti aptal yerine koymayın. 22 senedir Sağlık Bakanlığı menzil cemaatinin kontrolünde. 22 yıldır bakanları, bütün bürokratları siz atıyorsunuz. Sağlıkla ilgili yasaları siz çıkarıyorsunuz. Olay ortaya çıkınca 'Siyonist yapılanma'. Siyonistler Gazze’de bebek ve çocuk öldürüyor. Buradaki çetelerden siz sorumlusunuz. Allah size utanma duygusu versin."

BİRİNCİ: BİRAZ PKK-SİYONİZM İLİŞKİSİNDEN BAHSET

Özdağ'ın eleştirisine yanıt veren Birinci ise çeteyi yakalayanın Sağlık Bakanı, Emniyet Müdürü ve İçişleri Bakanı olduğunu söyledi. Birinci paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Biz mi sorumluyuz? Aşağılık herifleri yakalayan şu anki Sağlık Bakanı. İblislere operasyonu yapan şu anki Emniyet Müdürü ve İçişleri Bakanı. Bu aşağılık heriflerin tehditlerine boyun eğmeyen, onları analarından doğdukları güne pişman eden, şu an görevde olan ve bizim dönemimizde atanmış bir savcı. Bu adi örgütün soruşturmasını yürüten, yapılanmayı berhava eden, şu an görevde olan ve bizim dönemimizde atanmış Başsavcılarımız. Nasıl yani? Sen ne anlatıyorsun? Bu suçu işleyenlerin profilleri üzerinde biraz konuş bakalım, görelim. Öyle gariban Suriyelilere saldırmak kolay, biraz PKK'dan, PKK-Siyonizm ilişkisinden bahset."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN