SGK'dan "yenidoğan çetesi" açıklaması: 6 Müfettiş görevlendirildi

SGK'dan "yenidoğan çetesi" açıklaması: 6 Müfettiş görevlendirildi

Sosyal Güvenlik Kurumu, İstanbul'da bebeklerin özel hastanelere sevk edilerek ölümlerine neden olduğu iddia edilen "yenidoğan çetesi" skandalına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Yenidoğan çetesi" soruşturmasında adı geçen hastanelerden SGK ile sözleşmesi bulunanlara yönelik incelemenin 3 başmüfettiş ve 3 müfettişle yürütüldüğü bildirildi.

"Yenidoğan çetesi" olarak adlandırılan ve 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla iş birliği yaparak bebekleri özel hastanelere sevk ettiği iddia edilen çetenin ortaya çıkardığı şok etkisi sürerken Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) açıklama yaptı.

Açıklamada, "Yenidoğan çetesi" soruşturmasında adı geçen hastanelerden SGK ile sözleşmesi bulunanlara yönelik incelemenin 3 başmüfettiş ve 3 müfettişle yürütüldüğü bildirildi.

SGK'dan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının 24 Kasım 2023 tarihindeki talebi üzerine kamuoyunda 'yenidoğan çetesi' olarak gündeme gelen konuyla ilgili 29 Kasım 2023 tarihinde inceleme Kurumumuzca başlatılmıştır. Savcılığın soruşturma yaptığı hastanelerden SGK sözleşmesi bulunan hastanelere yönelik gerekli incelemeler 3 başmüfettiş ile 3 müfettişimiz tarafından titizlikle yürütülmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu olarak, mevzuatımız çerçevesinde anlaşmamız olan hastaneleri yalnızca fatura ve mali yönden denetlemekteyiz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN