Türkiye'yi çeyrek finale taşıyan Mert Günok bir mucizeye imza attı! Yüzde 6'yı başardı...

Türkiye'yi çeyrek finale taşıyan Mert Günok bir mucizeye imza attı! Yüzde 6'yı başardı...

Avusturya karşılaşmasında tarihi kurtarışa imza atarak Türkiye'yi çeyrek finale taşıyan tecrübeli file bekçisi Mert Günok'un bir mucizeyi gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

2024 Avrupa Şampiyonası'nda Avusturya müsabakasında yaptığı son dakika kurtarışıyla Türkiye'yi bir üst tura taşıyan isim olan tecrübeli eldiven Mert Günok'un bir mucizeye imza attığı ortaya çıktı. Başarılı file bekçisi, son dakikadaki kurtarışıyla dünya basının gündemine oturdu.

Gürcistan ve Çekya'yı mağlup ederek grup aşamasını geride bırakan Türkiye, son 16 turunda karşılaştığı Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek 16 yıl sonra Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale ulaştı. Cumartesi akşamı Hollanda ile yarı final mücadelesi verecek olan A Milli Takım'da Mert Günok'un bir mucizeye imza attığı ortaya çıktı.

35 yaşındaki tecrübeli eldiven 90+4. dakikada Christoph Baumgartner'ın kafa vuruşunu kurtararak tarihi bir kurtarışa imza attı ve Türkiye'yi çeyrek finale taşıdı.

Sosyal medyada 'xG Philosophy' platformu Mert Günok'un tarihi kurtarışının verisini yayınlayarak tecrübeli eldivenin kurtarışının analizini yaptı. Söz konusu veride Baumgartner'ın kafa vuruşunda, Avusturya'nın beraberliği yakalama ihtimali yüzde 94 olarak hesaplanırken, Mert Günok'un kurtarış ihtimali ise sadece yüzde 6 olarak ölçüldü. Tecrübeli file bekçisi tarihi kurtarışıyla yüzde 6'lık mucizeye imza attı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN