Dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Trendyol Süper Lig'de 10 yıllık şampiyonluk hasretini dindirmek isteyen Fenerbahçe, dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho'yu göreve getirdi. Kanarya, Portekizli çalıştırıcıya uzun yıllar unutulmayacak bir imza töreni hazırladı. Fenerbahçeli taraftarlar, Mourinho'ya büyük sevgi gösterisinde bulundu.

KUBİLAYHAN KAVRAZLI

Dünyaca ünlü Portekizli teknik direktör Jose Mourinho, Fenerbahçe'ye imza attı. Sarı-Lacivertliler, 10 yıllık şampiyonluk hasretini dindirmek adına Portekizli çalıştırıcıyı göreve getirdi. Ülker Stadyumu'nu dolduran taraftarlar, Jose Mourinho'ya büyük sevgi gösterisinde bulundu.

Portekizli çalıştırıcı, Fenerbahçe ile 2 yıllık sözleşmeye imza attı. Mourinho önümüzdeki 2 yıl boyunca Fenerbahçe'de teknik direktörlük yapacak.

Resim

Jose Mourinho'nun kariyerinde kazandığı başarılar:

4 - Yılın teknik direktörü
2 - Şampiyonlar Ligi
2 - Avrupa Ligi
1 - Konferans Ligi
8 - Yerel Lig Şampiyonluğu
8 - Yerel Kupa Şampiyonluğu
5 - Yerel Süper Kupa Şampiyonluğu

Çalıştırdığı son takım olan Roma'da Jose Mourinho:

110 maç
55 galibiyet
24 beraberlik
31 mağlubiyet

UEFA Konferans Ligi Şampiyonluğu
UEFA Avrupa Ligi İkinciliği

10 yıldan fazla süredir kupa kazanamayan Roma'ya kupa kazandırdı.
Roma'ya tarihindeki ilk Avrupa Kupası'nı kazandırdı.

RESMİ SÖZLEŞME İMZALANDI

Resim

Fenerbahçe, dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho ile resmi sözleşmeyi imzalıyor. Mourinho, taraftarların yoğun desteği eşliğinde stadyumun çimlerine ayak bastı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile Jose Mourinho, taraftarları selamlayarak kürsüye çıktı.

Ali Koç, taraftarlara şu sözlerle seslendi:

''Kurulduğumuzdan bu yana, 100 yılın üzerinde maçlarımızı oynadığımız mabedimize, bu tarihi güne hoş geldiniz. Mabedimizde ve ekranda bizi seyreden milyonlarca taraftarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bugün, kulübümüz adına tarihi bir adım atıyoruz. İnşallah Allah sonunu hayırlı getir.''

Resim

Ali Koç, Jose Mourinho'yu şu sözlerle taraftarla tanıttı:

"Jose Mourinho, gelmiş geçmiş tüm teknik direktörler arasında kesinlikle en iyi beş teknik direktörden biri. Fenerbahçe'nin geleceği, Fenerbahçe'nin şampiyonluğu için bizi tercih etti. Teknik direktörümüz Mourinho'ya, milyonlarca Fenerbahçeli adına, dünyayı sarsan bu büyüklüğe, bu tarifsiz sevgi ve aidiyete hoş geldin diyorum sayın Mourinho'ya."

Resim

Ali Koç: "Mourinho, dünyanın en büyük kulüplerinde 4 kez yılın teknik direktörü unvanını kazanmış. Ulusal ve uluslararası kulvarda 27 kupa kazanmış, 3 UEFA Kupası'nı kazanan hoca olmuş ve adını dünya futboluna yazdırmış. Sadece başarılı değil, dünya markası olmuştur. Bugün attığımız imza, yer almayı hedeflediğimiz kulvarların müjdeleyicisidir. Başka liglerde winner hoca konumunu burada da bize gösterecektir."

Resim

Ali Koç: "Zaten hali hazırda çok kuvvetli kadromuz var. İnşallah hepsini muhafaza edeceğiz, olağanüstü bir teklif gelmediği takdirde. Zaten bu senenin gerçek şampiyonu biziz. Seneye hepimizin arzuladığı şampiyonluk, önümüzdeki şampiyonlukların habercisi olacaktır. Sezonu beklemek hepimiz için zor. Allah yar ve yardımcımız olsun. Fenerbahçe'nin önü açık olsun, yaşa Fenerbahçe!"

BU FORMA DERİME İŞLEYECEK

Resim

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho da taraftarlara seslendi. Dünyaca ünlü çalıştıcı, kendisi için Ülker Stadyumu'nu dolduran taraftarlara: Tünaydın. Sevginizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum'' dedi.

Jose Mourinho: Fenerbahçe ile adımın anıldığı ilk andan beri hissediyorum. Normalde bir teknik adam elde attığı büyük zaferden sonra sevgiyi görür. Ben öncesinden bu sevgiyi hissediyorum. Bu büyük bir sorumluluk ve size söz veriyorum, ben de sizin ailenize bağlı olacağım. Bu forma benim derime işleyecek."

Resim

Jose Mourinho: "Türk futbolu, Süper Lig için çalışmak ve burayı geliştirmek istedim. Ama en önemlisi ne Türk futbolunu geliştirmek ne de ligi. Asıl önemli olan şey Fenerbahçe!''

Resim

Jose Mourinho: "Ali Koç'u tanıdığım günden beri buraya, sizler için burada olmayı çok istedim. Sizin bu tutkunuz için burada olmayı gerçekten çok istedim. Sizin hayallerimiz, artık benim hayallerim. Sizin rüyalarınız, artık benim rüyam."

Jose Mourinho'dan atkı şovu:

(beIN Sports)

Jose Mourinho, tribün tribün gezerek Fenerbahçeli taraftarları selamladı.

Resim

Resim

Fenerbahçe'de tüm gözlerin çevrildiği 30 Mayıs'ta yapılması planlanan Seçimli Olağan Genel Kurul, yeterli çoğunluk sağlanamadığından dolayı 8-9 Haziran tarihine ertelendi. Aziz Yıldırım ve Ali Koç, Sarı-Lacivertli kulübü 3 sene boyunca yönetebilmek için yarışıyor. Seçime günler kala başkan adaylarından tarihi hamleler gelmeye devam ediyor.

Aziz Yıldırım ve Ali Koç bir araya geldi

Fenerbahçe'nin mevcut başkanı Ali Koç, kulübün 10 yıllık şampiyonluk hasretini dindirmek amacıyla Avrupa'da büyük ses getiren bir hamle yaptı. Sarı-Lacivertliler, kariyeri başarılarla dolu olan Jose Mourinho'yu teknik direktörlük görevine getirdi. Fenerbahçe, bu akşam saat 19.00'da Ülker Stadyumu'nda Mourinho ile sözleşme imzalayacak.

MOURINHO İSTANBUL'A GELDİ

Resim

Sabiha Gökçen Havalimanı Genel Havacılık Terminali'ne inen özel uçakta Mourinho'ya Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Sportif Direktörü Mario Branco ve Ali Koç'un seçimi kazanması durumunda bir sonraki dönemde yönetim listesinde yer alacak Acun Ilıcalı eşlik etti.

Mourinho, kendisini taşıyan özel uçağın inmesinin ardından havalimanında toplanan taraftarları selamlamak için apronun dışına çıktı.

Jose Mourinho, bugün saat 19.00'da Ülker Stadı'nda düzenlenecek törenle kendisini Fenerbahçe'ye bağlayacak sözleşmeye imza atacak.

AVRUPA'DA BAŞARI İSTİYOR

Jose Mourinho, Suudileri ters köşeye yatırdı! Fenerbahçe kararı şoke etti - Fenerbahçe - Spor Haberleri

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Jose Mourinho ile olan görüşmesinde geçen bir diyaloğu paylaştı. Ali Koç, "Mourinho'ya neden biz, diye sordum. 'Türkiye'de tek hedefim şampiyon olmak değil. Avrupa'da başarılı olup orada da başardı dedirtmek için geliyorum' dedi" sözlerini sarf etti.

ALİ KOÇ'TAN AZİZ YILDIRIM'A SALVO

Resim

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Aziz Yıldırım'a göndermede bulundu. Ali Koç, Yıldırım'ın Mourinho sözlerine karşılık ''Biz getireceğiz dersek getiririz ama imza atmadan ağzımızı açmayız. Öyle bir hava yaratılıyor ki sanki başkaları sayesinde Mourinho buraya geldi'' ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'den Jose Mourinho paylaşımı: "Buluşmamıza çok az kaldı."

Resim

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN