Sokakta piyano etkinliği ilgi görüyor

Sokakta piyano etkinliği ilgi görüyor

Kdz. Ereğli Belediyesi Yaz Etkinlikleri kapsamında ikincisi Düren Park’ta yapılan Sokakta Piyano Etkinlikleri yoğun ilgi gördü. Birbirinden yetenekli 15 farklı öğrenci ünlü bestecilere ait 40 farklı eseri seslendirdi.

Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen Sokakta Piyano Etkinliklerinde farklı yaşlardaki 15 öğrenci, bu kez sahil bandındaki Düren Kent Parkı’nda kurulan sahnede performanslarını sergilediler.

Beethovan, Mozart, Erik Satie, Dede Efendi ve Muallim İsmail Hakkı Bey gibi ünlü bestecilerin eserlerini seslendiren çocukların açık havada gerçekleşen dinletisi kalabalık bir izleyici kitlesi tarafından takip edildi.

Açılış konuşmasının ardından sırayla öğrenciler takdim edilerek ünlü bestecilerin 40’a yakın farklı eserini seslendirdiler.

Etkinlik ile birlikte alanda onları izleyenlerin dışında, sahilde yürüyüş yapanlar, denizdeki teknelerinde vakit geçirenler büyük bir keyifle piyano dinletisi dinleme imkanı buldular.

Kdz.Ereğli Belediyesi Kültür ve Basın Danışmanı Aykut Ateş şu bilgileri paylaştı; “Bu akşam, Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından, ikinci kez düzenlenen “Sokakta Piyano” etkinliğine, hepiniz tekrar hoş geldiniz.

Etkinliğimizin ilkini, Haziran ayında Herkül Anıtının orada gerçekleştirdik ve harika dönüşler aldık. Karadeniz’in en güzel sahillerinden birinde, piyanodan çıkan notalar gökyüzüyle buluşurken, oradakiler yetenekli çocuklarımızı hayranlıkla dinlediler.

Etkinlik sonrası çok sayıda başvuru aldık ve hala almaya devam ediyoruz. Müzik öğretmenlerimizden oluşan komisyon süreci titizlikle yürütmeye devam ediyor. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Bu etkinliğin, sadece piyano çalan çocuklarımız için değil, aynı zamanda hayatında hiç piyano görmemiş ya da çalmamış çocuklarımız ve aileleri için de, ilham verici olacağına inanıyoruz.

Sokakta Piyano Etkinlikleri Ağustos ve Eylül ayında da devam edecek. Ama bu akşam bizleri 15 yetenekli öğrencimizin çalacağı 40’a yakın eser bekliyor.

Başlamadan önce çocuklarını piyano konusunda teşvik eden değerli ailelerimizi ve bu yetenekli çocuklarımızı teker teker kutluyor, Hepinize keyifli bir akşam diliyorum.”

Gecenin sonunda etkinliğin anısına CHP Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Yaşare Aydın tarafından performans sergileyen öğrencilere katılım belgelerini, etkinliğe katkı sağlayan müzik öğretmenleri Rıdvan Turkekul, Nihan Karasan Çoklu, Büşra Deniz ve Ezgi Er Kurşun'a da teşekkür belgelerini takdim etti. Gece “Sokakta Piyano” şarkısı eşliğinde, hep birlikte fotoğraf çekimi ile son buldu.

“Sokakta Piyano Etkinlikleri” kapsamında diğer dinletiler ise 16 Ağustos ve 6 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN