Sadece Mersin'de yetişiyor! Herkes ona kral meyvesi diyor! Genç görünmek isteyen eve depo yapıyor

Sadece Mersin'de yetişiyor! Herkes ona kral meyvesi diyor! Genç görünmek isteyen eve depo yapıyor

Doğanın mucizevi ürünü olarak biliniyor herkes ona kral meyvesi adını veriyor. Cildi gençleştiriyor organları temizleyip ömrü uzatıyor. Tropikal meyvelerin şahı olarak Türkiye'de de bulunuyor tüketenler hem lezzetine inanamıyor hem de şifasına…

Doğada birbirinden farklı birçok meyve çeşidi bulunurken sağlık açısından insan vücuduna sağladığı faydaları da saymakla bitmiyor. Güney Asya ve Güney Amerika'da yetişen bitki tropikal bir meyve olarak hayatımızın içerisinde yer alıyor. C vitamini açısından oldukça zengin bir İçeriğe sahip olan liçi, cildin canlanmasını sağlarken daha aydınlık bir görünüm kazandırıyor.

TÜRKİYE'DE SADECE MERSİN'DE BULUNUYOR

Tropikal meyve üretimi konusunda oldukça önemli bir yere sahip olan Mersin, liçi denildiğinde de akla tek gelen şehir oluyor. C vitamini bakımından zengin bir başka meyve olarak bilinen kumkuat kadar C vitamini sağlayan liçi, gribal enfeksiyonlara karşı da koruyucu bir etkisi sağlıyor. A, B1, B2, B3 vitaminleri ve kalsiyum da içeren kumkuat, sinir sisteminin düzenli çalışmasına destek sağlar.

Liçi meyvesi nasıl yetiştirilir? Liçi meyvesi nerede yetişir? Liçi meyvesinin faydaları nelerdir? - Gıda Hattı

C VİTAMİNİ LİÇİDEN SORULUR

C vitamini açısından mükemmel bir kaynak olarak bilinen liçi, özellikle cilt sağlığı konusunda önemli bir yere sahiptir. Cilt hücrelerini onarma konusunda inanılmaz etkilere sahip olan bu meyve cildi sıkılaştırırken yaşlanma belirtilerini de ciddiye oranda azaltır. Cildinizin doğal parlaklığını korumak ve arttırmak için de bu meyveden yararlanabilirsiniz.

Mersin'de yetişen Kral meyvesi! Portakaldan 20 kat fazla C vitamini içeriyor, cildin yaşlanmasına izin vermiyor! - Cilt Bakımı

SICAK İKLİMLERİN KRALI

Zeytinyağı içerisinde yer alan oleik asit sayesinde metabolizma hızını arttırdığı bilinirken kalp sağlığını koruduğunda bilinmektedir. Bu zengin özellikler liçi meyvesinde de bulunuyor. Selenyum, bakır, fosfor, magnezyum ve Kolin gibi değerli mineralleri barındıran liçi, A ve B6 vitaminleri sayesinde doğal bir antidepresan etkisi de görmektedir.

Sıcak iklimlerde yetişen Kral meyvesi Türkiye'de yalnızca Mersin'de bulunuyor. Sert bir dış yüzeye sahip olan ve kabuklu bir meyve olarak bilinen liçinin iç kısmında bulunan yumuşak, beyaz ve tatlı kısımları tüketilmektedir. Tadı üzüme benzerken sağlıklı bir beslenmenin de önemli parçasıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN