İstanbul’un en ünlü AVM’sinde yıkım başladı: Mecidiyeköy’ün kalbiydi

İstanbul’un en ünlü AVM’sinde yıkım başladı: Mecidiyeköy’ün kalbiydi

Mecidiyeköy’ün Kalbindeki Profilo AVM’nin Yıkımı Sırasında Facia Kıl Payı Atlatıldı

İstanbul’un Mecidiyeköy semtinde merkezi bir konumda yer alan ve 1998 yılından bu yana kentin simgelerinden biri olarak kabul edilen Profilo Alışveriş Merkezi’nin yıkım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Ancak, yıkım sırasında yaşanan bir olay, büyük bir tehlikenin eşiğinden dönülmesine neden oldu. Yıkım esnasında devasa bir çelik direk, bitişikteki bir apartmanın duvarını delerek içeri girdi. Neyse ki, olay sırasında içeride bulunan bir kişi, büyük bir şans eseri yara almadan kurtuldu.

Profilo AVM, açıldığı dönemde İstanbul’un en popüler alışveriş merkezlerinden biri olarak kabul ediliyordu. Ancak, yıllar içinde çevredeki diğer alışveriş merkezlerinin artışıyla birlikte eski cazibesini yitirdi. 2021 yılının Kasım ayında İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından 989 milyon TL karşılığında satın alınan 90 bin metrekarelik arazi üzerinde yeni bir rezidans projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor.

Dikkat Çeken Yıkım Süreci

2023 yazında başlaması planlanan yıkım çalışmaları, AVM’deki mağazalarla yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle bir yıl ertelenmişti. Nihayet bu yaz aylarında başlayan yıkım süreci, beklenmedik bir kazayla gündeme geldi. Yıkım sırasında, tonlarca ağırlığa sahip bir çelik direk, AVM’nin arkasında yer alan bir apartman dairesine saplandı. Olay yerinde bulunanlar, bu korkutucu manzara karşısında adeta dehşete düştü. Apartmanın birinci katında bulunan bir kişi, direğin yalnızca iki metre uzağında olması nedeniyle ölümden döndü.

Bu tehlikeli olayın ardından yıkım işlemlerine ek güvenlik önlemleri alınarak devam edildi.

Yeni Proje: Yüzlerce Konutluk Rezidans

Profilo AVM’nin bulunduğu alanda, toplamda 26 bin metrekarelik bir alanı kaplayacak konut projesi için hazırlıklar sürüyor. Bu yeni projeyle birlikte, Mecidiyeköy’ün bu merkezi noktasında modern bir yaşam alanı oluşturulması hedefleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN