Vali Gül ile Başkan Şahan arasında ‘okul’ polemiği

Vali Gül ile Başkan Şahan arasında ‘okul’ polemiği

Gül'ün 'tweet'ine cevap veren Şahan, "Sizden takdir beklerken sitem duymak bizi üzdü. Ben de seçilmiş bir kamu yöneticisi olarak belirtmek isterim ki, Milli Eğitimimiz de belediyelerimiz de devletin kurumlarıdır. Hepimizin amacı evlatlarımızın sağlıklı bir ortamda eğitim görmelerini sağlamaktır" diye konuştu.

CHP'li belediyelerin aksayan temizlik işleri için okullara verdikleri destek engellenmeye devam ediyor.

Önce Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tepki çeken bir açıklamaya imza atarak okullara verilen temizlik desteğine 'algı operasyonu' demiş; Ankara'da ve Balıkesir'de bazı okulların temizlenmesi engellenmişti.

Şimdi de İstanbul Valisi Davut Gül, ilçesindeki okullara temizlik hizmeti götürmek CHP'li belediyeyi sosyal medya hesabından oldukça sert ifadelerle hedef aldı.

Davut Gül'ün paylaşımına Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'dan cevap gecikmedi.

'MÜSAADE ETMEYECEĞİZ'

Vali Gül, paylaşımında şunları söyledi:

"Bir kamu yöneticisi olarak görev yaptığım süre içerisinde siyasi tartışmalara girmemeye azami özen gösterdim - göstermekteyim. Ancak Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın “Devlet yetmiyor, kurumlar çöktü, izin versinler okulları temizleyeceğiz.” şeklindeki açıklamaları, siyasi polemikten ziyade devletimizi ve devletimizin kurumlarını acz içinde gösterme amacı taşıdığını değerlendirdiğim için bu açıklamayı yapma gereği hissettim. İstanbul’umuzda toplam 3.963 ilk ve orta dereceli okul bulunuyor. Bu okullarımızda çeşitli statülerde toplam 18.465 temizlik personeli görev yapmaktadır. Bu personelin tüm özlük hakları, kamu kaynaklarından karşılanmaktadır. Temizlik yapmak istiyorlarsa, pislikten geçilmeyen arka sokaklardan başlayabilirler. Çok paraları varsa, yıllardır ödemedikleri borçlarını ödeyebilirler. Kendi asli işlerini yaptıktan sonra diğer kamu hizmetlerine ya da öğrencilerimize destek vermek isterlerse bir protokol dahilinde tamamına destek de olabilirler. Ama 3.963 okuldan 5 tanesine temizlik personeli desteği, 3 milyon öğrenciden 250 tanesine yemek desteği vererek sosyal medya belediyeciliğiyle laf cambazlığı yapmalarına ve binlerce emekçinin ortaya koyduğu hizmeti karalamalarına müsade etmeyeceğiz."

'TAKDİR BEKLERKEN SİTEM DUYMAK BİZİ ÜZDÜ'

Şişli Belediye Başkanı Şahan ise Gül'ün bu paylaşımına şu sözlerle cevap verdi:

Sayın Valim,

"Sizden takdir beklerken sitem duymak bizi üzdü. Ben de seçilmiş bir kamu yöneticisi olarak belirtmek isterim ki, Milli Eğitimimiz de belediyelerimiz de devletin kurumlarıdır. Hepimizin amacı evlatlarımızın sağlıklı bir ortamda eğitim görmelerini sağlamaktır. Sizi bilgilendirmemiş olabilirler fakat bu fotoğraf, Şişli’de velilerin temizlik yaptığı bir okuldan… Biz kamu hizmetinin nasıl verildiğini görmek için yurttaşımıza bakıyoruz. Yurttaş, devletin aynasıdır. Bu fotoğrafla gördüğümüz ise okulu temizlemek zorunda kalan velilerdir. Takdirlerinize sunarız."

ekran-alintisi.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN