İsrail tankları Suriye'ye girdi

İsrail tankları Suriye'ye girdi

İki İsrail tankı, Suriye-Yaira sınırını geçerek Kuneytra valiliğinin güney kırsalındaki Kuzla köyünde konuşlandı.

İsrail'in Gazze'nin ardından Lübnan'a başlattığı saldırıların dozu günbegün artmaya devam ediyor.

Dün Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü üssüne kapıları tanklarla yıkarak giren ve burada 45 dakika kalan İsrail tankları birçok askerin hafif şekilde yaralanmasına neden oldu.

Bu gelişmenin ardından Hizbullah dün akşam saatlerinde İsrail Ordusu'nun Golan Tepeleri'nde yer alan askeri üssüne bomba yüklü İHA'larla saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda 4 İsrail askeri yaralanırken en az 58 asker de yaralandı.

'İKİ TANK SURİYE-YAİRA SINIRINI GEÇTİ'

İsrail gazetesi Jerusalem Post'un haberine göre bu gelişmelerin ardından İsrail tankları Suriye'nin içine konuşlandı.

CNN'den Fulya Öztürk olayla ilgili detayları böyle anlattı:

"Arap medyasında da yer almaya başladı olay, aslında akşamın en sıcak gelişmesi buydu. Şöyle söylendi, İsrail ordusuna ait iki tank, Suriye-Yaira sınır hattına geçerek, Kuneytra valiliğinin güney kırsalındaki Kuzla köyünde konuşlanıyor şeklinde. İki tankın aslında görseli de paylaşıldı. Şimdi çok sıcak bir gelişme tabi bu ama en son Arap medyasında kısa bir açıklamaya yer verirdi. Detaylar henüz çok netlik kazanmadı ama iki tanktan söz ediliyor. İsrail ordusuna ait iki tank, Suriye sınır hattını geçerek, Kuneytra valiliğinin güney kırsalındaki Kuzla köyünde konuşlanıyor şeklinde. Arap medyasında da bu haber yer aldı. Arap medyasında yer alan bir takım görseller var. Bu arşiv mi yoksa yeni aldıkları görüntü mü bilmiyorum ama Arap medyasında bir takım görseller paylaşıldı iki tankın konuşlandığına dair."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN