Murat Ülker’den Daron Acemoğlu’na tebrik: Nobel Ekonomi Ödülü Türkiye için büyük bir gurur

Murat Ülker’den Daron Acemoğlu’na tebrik: Nobel Ekonomi Ödülü Türkiye için büyük bir gurur

Murat Ülker, Nobel Ekonomi Ödülü’nü kazanan dünyaca ünlü Türk ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu’nu blogunda tebrik etti. Ülker, Acemoğlu’nun uluslararası alanda elde ettiği bu başarının Türkiye için büyük bir gurur kaynağı olduğunu vurguladı ve çalışmalarının gelecekteki ekonomik araştırmalara ilham vereceğini belirtti.

Ünlü iş insanı Murat Ülker, kişisel bloğunda yayımladığı bir mesajla Nobel Ekonomi Ödülü’nü kazanan dünyaca ünlü Türk ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu’nu tebrik etti. Acemoğlu’nun ulusların zenginleşmesi ve yoksulluğun kökenleri üzerine yaptığı çalışmaların önemini vurgulayan Ülker, bu başarıyı Türk akademisinin uluslararası arenadaki en büyük başarılarından biri olarak nitelendirdi.

'DÜNYA EKONOMİSİ İÇİN YENİ UFUKLAR AÇABİLİR'

Murat Ülker, mesajında Acemoğlu’nun, Orhan Pamuk ve Aziz Sancar’dan sonra Nobel Ödülü kazanan üçüncü Türk bilim insanı olmasının ülkemiz için büyük bir gurur kaynağı olduğunun altını çizdi. Ülker, Nobel Ekonomi Komitesi Başkanı Jakob Svensson’un, “Ülkeler arasındaki gelir uçurumunu kapatmak günümüzün en büyük zorluklarından biri,” sözlerine atıfta bulunarak, Acemoğlu’nun bu küresel soruna getirdiği bilimsel yaklaşımların dünya ekonomisi için yeni ufuklar açabileceğini belirtti.

'GELECEKTEKİ ARAŞTIRMA İLHAM KAYNAĞI OLACAĞINA İNANIYORUM'

Blog yazısında ayrıca, daha önce Daron Acemoğlu ve Simon Johnson tarafından kaleme alınan Power and Progress kitabına dair düşüncelerini paylaştığını hatırlatan Murat Ülker, teknolojinin yarattığı ve yaratacağı değişimlerin ekonomik büyüme ve refah üzerindeki etkilerine dair görüşlerini bu eserde bulduğunu ifade etti. Ülker, teknoloji ve refah arasındaki ilişkiye dair geçmişte yazdığı bir makaleye de gönderme yaparak, bu başarıların gelecekteki araştırmalara ve gelişmelere ilham kaynağı olacağına olan inancını dile getirdi.

Bu prestijli ödülün Türkiye’nin akademik ve bilimsel gücünü uluslararası alanda daha görünür kılacağına işaret eden Ülker, Daron Acemoğlu’nu bu büyük başarısından ötürü canıgönülden tebrik etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN