Sabah sporunda hazine buldu! Ağaçtaki karartıyı fark etti: Hemen harekete geçti: Tam 15 kilo!

O ilimizde sabah sporu yapan bir vatandaş hiç ummadığı bir olay yaşadı. Ağaçtaki karartıyı fark edince ne olduğunu merak etti. Hazine değerinde bir şey bulduğunu anladı hemen harekete geçti...

Sabah sporunu her zamanki gibi yapan bir vatandaş gördüğü manzara karşısında şaşkına döndü. Resmen hazine değerinde ağaçta asılı duruyordu. Tam 15 kilo! Hemen arkadaşını aradı ve harekete geçti...

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde sabah sporu için mesire alanında yürüyüş yapan bir vatandaş, çınar ağacında yüzlerce arının yaptığı devasa bir yuvayla karşılaştı. Bağlarbaşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda, Hasan Hacıoğlu isimli vatandaş, yürüyüş sırasında fark ettiği arı yuvasına dikkatlice yaklaşarak durumu kontrol etti.

15 KİLO BAL ÇIKTI

Sabah sporu yaparken buldu! Kafasını kaldırdığında...

Çınar ağacında oluşan karartıyı incelediğinde bunun, koloniden ayrılan arıların yaptığı bir kovan olduğunu gören Hacıoğlu, hemen harekete geçti. Arıların zarar görmemesi için arkadaşından sepetli vinç yardımı isteyen Hacıoğlu, koruyucu elbisesini giyerek arıları sakinleştirmek için duman kullandı. Başarılı bir operasyonla arıları ve kovanı zarar vermeden ağaçtan alan Hacıoğlu, soğuk kış aylarında arıların hayatta kalabilmesi için onları koruma altına aldı.

Arıların genellikle ağaç kavuklarını veya kayalıkları yuva yapmak için tercih ettiğini belirten Hacıoğlu, kovanın içerisinden 5,5 petek dolusu yaklaşık 15 kilo bal çıktığını da ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN