Okul önlerindeki yaya geçitleri belirgin hale getiriliyor

Okul önlerindeki yaya geçitleri belirgin hale getiriliyor

Giresun Belediyesi, başlayan eğitim-öğretim sezonu nedeniyle öğrencilerin güvenliğini artırmak amacıyla okul civarlarında bulunan yaya geçitlerini yeniliyor.

Bu kapsamda, Zabıta Müdürlüğü Trafik Birimi ekipleri, yol ağları üzerinde vatandaşların can güvenliğini korumak için yaya geçidi ve yol çizgilerini yenileme çalışması yapıyor. Ekipler, öğrencilerin okula geliş gidişlerinde trafik güvenliğini sağlamak amacıyla okul önlerindeki çizgileri boyayarak belirgin hale getiriyor.

Yapılan çalışmalarla birlikte yaya geçitlerinin hem görünürlüğü artırıyor hem de sürücülere yavaşlamaları gerektiği hatırlatılıyor.

Ayrıca, okul önlerinde araçların hızını azaltmak için yerleştirilen kasislerden yıpranmış olanlarda yenileniyor.

Belediye yetkilileri tarafından yapılan açıklamada: “Özellikle okulların açılmasıyla araç ve yaya trafiği daha da yoğunlaştı. Bu konuda tüm sürücüleri daha dikkatli olmaya davet ediyoruz. Trafik güvenliği sadece bizlerin değil, herkesin sorumluluğunda” denildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN