İki alarm 16 kamerayla korunuyordu: Aynı kafeterya 2 yıl içinde 16'ncı kez soyuldu

Esenyurt'ta iki alarm ve 16 kamerayla korunan kafeteryada 2 yıl içerisinde 16'ncı kez hırsızlık olayı yaşandı. Kameralar ve alarmlara aldırış etmeyen hırsız, 22 saniyede duvara monteli televizyonu çaldı. İşletme sahibi İsmet Bozacı, "Hırsızın yüzü net bir şekilde görünüyor. Polise şikayetçi olduk ve ağır bir ceza almasını istiyoruz" dedi.

Geçtiğimiz hafta İstanbul'un Esenyurt ilçesi Sultaniye Mahallesi'nde meydana gelen hırsızlık olayı, hem işletme sahiplerini hem de mahalle sakinlerini tedirgin etti. 331. Sokak'ta bulunan bir kafeye giren hırsız, yalnızca 22 saniye içinde duvara monteli televizyonu çalarak ortadan kayboldu. Olay anı güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

HIRSIZ, 16 KAMERA VE 2 ALARMI HİÇE SAYDI

İddialara göre, hırsız, gecenin geç saatlerinde gözüne kestirdiği kafeye camı esneterek girdi. Kafede bulunan iki alarm ve 16 kameraya aldırış etmeyen hırsız, içerideki televizyonu saniyeler içinde yerinden söküp kaçtı. Hırsızın, televizyonu çalarken çekinmeden hareket etmesi ve alarm seslerine aldırış etmemesi dikkat çekti.

.jpg

'2 YILDA 15 KEZ HIRSIZLIK YAŞADIK'

İşletme sahibi İsmet Bozacı, yaşanan hırsızlık olaylarından dolayı büyük mağduriyet yaşadıklarını belirtti. "Bu işletmeyi iki yıl önce devraldım. 2 senede abartmıyorum 15 kere hırsızlık hadisesi yaşadık. Hırsızlar televizyon, laptop, şarj aleti ve paralarımızı çaldı. En son yaşanan olayda ise televizyonumuzu çaldılar. Artık buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz" dedi.

'HIRSIZIN YÜZÜ NET ŞEKİLDE GÖRÜNÜYOR'

Bozacı, olay gecesi polis ekiplerine durumu bildirdiklerini ancak henüz bir sonuca ulaşılmadığını belirterek, "Dükkanımda 16 kamera var ve her köşe kayıt altında. Hırsızın yüzü net bir şekilde görünüyor. 2024 yılındayız, bu kadar teknolojiye rağmen hırsız neden yakalanamıyor anlamıyorum. Polise şikayetçi olduk ve ağır bir ceza almasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

00.jpg

'YENİ TELEVİZYON ALACAĞIM AMA KORKUYORUM'

Yaşanan hırsızlık olayları nedeniyle yeni televizyon almaktan çekindiğini ifade eden Bozacı, "Yeni televizyon alacağım ama korkuyorum. Yeniden girerler diye tereddüt ediyorum. Alarm ve kameralar hırsıza engel olmuyor. Hırsızın yakalanmasını ve bir daha böyle bir olay yaşamamayı umut ediyorum" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN