Az ürün veriyor, kilosu servete satılıyor! Rize'nin yaylalarında hasat vakti: Parmağını yalayan bile şifa buluyor

Az ürün veriyor, kilosu servete satılıyor! Rize'nin yaylalarında hasat vakti: Parmağını yalayan bile şifa buluyor

Az ürün çıksa da kilosu bir servet değerinde satılıyor Rize'nin meşhur yaylalarından yola çıkıyor. Hasat vakti geldi çattı. Tamamen doğal yollarla üretiliyor parmağını yalayan tüm şifasını alıyor. İşte tüm detaylar…

Suni kovanlara oranla daha doğal bir üretim şekliyle dikkat çeken karakovan dalında hasat vakti geldi çattı. Zemine yerleştirilmiş olan suni kovanlardan metrelerce yükseklikteki ağaçların tepelerine ve dallarına iple çekilerek yerleştirilen kara kovanlar arılar için doğal bir üretim alanı oluşturuyor. Sezonun tamamlanması ile birlikte ağaç tepelerinden indirilen ballar satışa çıkarılmak için hazır hale getiriliyor.

KİLOSU BİR SERVET DEĞERİNDE

Ağaç dallarında her şeyden uzakta doğal bir şekilde üretim yapan arılar kovanlar içerisinde harıl harıl çalışıyor. Yüksek tepelerden indirilen kovanların içerisinden alınan ballar satılma üzere kavanozlara dolduruluyor. Rekolteye göre fiyatı belirlenen karakovan balının kilogramı ortalama 2500 TL'den satılmaktadır.

Rize'de kara kovan balının sağımı gerçekleştirildi İhlas Haber Ajansı

BABADAN KALMA MESLEĞİ SÜRDÜRÜYOR

Babasının da arıcılık yaptığını ve Rize yaylalarında bu işi kendisini sürdürmeye devam ettiğini ifade eden Mustafa Memoğlu, karakovan balında bu yıl sezonun iyi geçtiğini ve rekolteni yüksek olduğunu söyledi. Sezonun oldukça güzel ilerlediğini ifade eden Memoğlu, kara kovanın her yıl çok bal vermediğini dile getirdi. Bal olması durumunda ortalama 15 - 20 Kilogram bal aldıklarını ifade eden Memeoğlu, “2024 yılı çok güzel geçti, bereketli bir yıldı. İnşallah önümüzde ki yılda bereketli olur ama bu her yıl böyle olmuyor. 3-4 yılda bir denk geliyor. Ağaç karakovanı balımızın bu yılki kilogram fiyatı 2 bin 500 TL" sözlerini dile getirdi.

Rize'de Karakovan Balı Hasadı Tamamlandı, Fiyatı Belirlendi - Taka Gazete - Trabzon Haber - Karadeniz Haber

HASTALIKLARIN ŞİFASI OLUYOR

Karakovan ballarının son derece doğal olduğunu ifade eden Memeoğlu, ürünlere insan eli değmediği için her şeyi arıların yaptığını belirtti. Evsel atık sulardan su almadığını dile getiren Memoğlu tamamen doğada, ormanda ve temiz sulardan alınan şifaların Karakovan balığına dönüştüğünü aktardı. Memoğlu, karakovan ballarının astım, bronşit, mide ülseri gibi birçok hastalığa şifası olduğunu da belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN