Giresun Atık Su Arıtma Tesisi Projesi çalışmalarında sona gelindi

Giresun Atık Su Arıtma Tesisi Projesi çalışmalarında sona gelindi

Giresun Belediyesi’nin hazırladığı projenin sonuç vermesiyle birlikte, Avrupa Birliği (AB) projesi kapsamında bir süreden bu yana devam eden Giresun Atık Su Arıtma Tesisi Projesi çalışmalarında sona gelindi.

Çalışmaların kısa süre sonra tamamlanarak tesisin hizmet vermeye başlayacağı bildirildi.

Giresun’un atık su arıtma sorununu kökten çözüme kavuşturacak olan söz konusu proje arıtma tesisive kanal toplama sistemi olmak üzere iki koldan yürütülüyor.

22 Milyon Euro bedelli Atık Su Arıtma Tesisi Projesi'nin maliyetin yüzde 77’si Avrupa Birliği, yüzde 9’uÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yüzde 14’ü ise Giresun Belediyesi tarafındankarşılanıyor.

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse’de yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden sondurum hakkında bilgi aldı.

Sanayi Sitesi’nde yapılan çalışmaları inceleyen Başkan Fuat Köse, çalışmaların planlandığı gibi devamettiğini belirterek, projenin kısa zaman içerisinde tamamlanarak hizmete gireceğini ve böylece şehrinen büyük sorununun çözüme kavuşturulacağını ifade etti

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN