Erzincan’da üretiliyor isteyen çeşmeden isteyen şişeden içiyor! En doğal serinlik kaynağı: Bir yudumu bile yetiyor

Erzincan’da üretiliyor isteyen çeşmeden isteyen şişeden içiyor! En doğal serinlik kaynağı: Bir yudumu bile yetiyor

Erzincan’da üretilen ve bölgeyle özdeşleşen bu ürüne talep her geçen gün artıyor. Özellikle sıcak havalarda vatandaşların çok fazla tercih ettiği ürün, en doğal serinlik kaynağı olarak biliniyor…

Erzincan'ın tanınmış markalarından biri olan Ekşisu Erzincan Bögert Doğal Maden Suyu, artan hava sıcaklıkları nedeniyle tüketimde büyük bir artış yaşadı. 1932 yılında Erzincan Belediyesi tarafından üretimine başlanan ve çevre illere gönderilen bu özel maden suyu, yüksek talep sebebiyle üretim kapasitesini artırmak zorunda kaldı.

Ekşisu Mesire Alanı'ndan çıkan Ekşisu Erzincan Bögert Doğal Maden Suyu, 5 yıllık bir aranın ardından tekrar üretilmeye başlandı. Yoğun talep nedeniyle fabrika, iki vardiya şeklinde çalışarak günlük üretimini 100 binden 250 bin şişeye çıkardı. Ürünler, sade, limonlu, elmalı ve nar çeşitleriyle yurt içindeki şehirlerin yanı sıra yurt dışına da gönderiliyor.

erzincan-eksisu-maden-suyu-4.jpg

TALEP VE ÜRETİMDE ARTIŞ

Erzincan Bögert Maden Suyu Fabrikası Müdürü Kenan Çeribaşı, artık hava sıcaklıklarının maden suyuna olan talebi artırdığını belirtti. Yaz sezonunda satışların zirveye çıktığını ve zaman zaman talebi karşılamada zorluk yaşadıklarını ifade eden Çeribaşı, "Sürekli stoklu çalışmamıza rağmen talebi karşılamakta zorlanıyoruz. Yurt içi ve dışında pazarlama ağımızı genişletmiş durumdayız," dedi. Çeribaşı, Erzincan'ın bu özel içeceğini vatandaşlara ulaştırma çabası içinde olduklarını ve yeni ihracat rotaları belirlediklerini ekledi.

erzincan-eksisu-maden-suyu-2.jpg

YENİ ÜRÜNLERLE BİRLİKTE İHRACAT DA ARTIYOR

Çeribaşı, ilk olarak limonlu maden suyu ile başladıklarını, ardından elma ve nar tatlarını eklediklerini belirtti. Ağustos ayı sonuna kadar mandalina tadını da ürün yelpazelerine dahil etmeyi planladıklarını söyledi. Şu anda Arabistan ve İsviçre ile çalıştıklarını, Almanya, Ürdün, Libya ve Dubai gibi ülkelerle görüşmelerin devam ettiğini ve yakın zamanda bu ülkelere sevkiyat yapacaklarını ifade etti.

erzincan-eksisu-maden-suyu-1.jpg

C VİTAMİNİ DEPOSU SERİNLETİCİ KAYNAK

Çeribaşı, yazın kas yapısını desteklemesi nedeniyle limonlu maden suyu'nun özellikle tercih edildiğini ve içindeki mineraller ile C vitamini deposu olması nedeniyle tavsiye ettiklerini vurguladı.

erzincan-eksisu-maden-suyu-3.jpg

SERİNLEMEK İSTEYEN ÇEŞMEYE GELİYOR

Fabrikanın bulunduğu bölgedeki Ekşisu Mesire Alanı'na gelen vatandaşlar, çeşmelerden akan doğal maden suyundan alarak yaz sıcaklarında serinleme fırsatı buluyor. Ekşisu'na olan yüksek talep, Erzincan'da "ekşi su" olarak bilinen bu maden suyunun ne kadar sevildiğini ve ihtiyaç duyulduğunu gözler önüne seriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN