Bornova’da yeşil gelecek için eğitim atağı

Bornova’da yeşil gelecek için eğitim atağı

Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme-II: Yeşil Bir Gelecek İçin Eşleştirme Hibe Programı kapsamında, kısa adı BORNBERG olan Bornova ve Heidelberg Belediyeleri Arasında İklim Uyum Şehir Eşleştirme Projesi’nin en önemli ayaklarından biri olan eğitim çalışmaları ilçedeki okullarda da devam ediyor.

Bornova Belediyesi’nin yürüttüğü, Bornova’nın iklim değişikliğine uyum ve karbon emisyonunun azaltılması konularında mücadele kapasitesini ve direncini artırmayı hedefleyen BORNBERG projesi, sürdürülebilir bir gelecek için iki kent arasındaki iş birliğini güçlendirirken, Bornovalıların bu konudaki farkındalığını da eğitimler aracılığıyla artırıyor.

Akademisyenler anlattı

Bornova Belediyesi’nin proje ortakları arasında yer alan Yaşar Üniversitesi akademisyenleri tarafından verilen eğitimlerde, iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik konularında bilgiler aktarılıyor. Uğur Okulları Bayraklı Kampüsü'nde gerçekleştirilen farkındalık eğitiminde, proje ortakları arasında yer alan Yaşar Üniversitesi proje ekibinden Prof. Dr. Nurdan Yıldırım ve Dr. Öğretim Üyesi Emin Selahattin Umdu, Bornova’yı ve Türkiye’yi bekleyen iklimle ilgili gelişmeleri ve alınabilecek önlemleri anlattı.

Bornova Belediyesi hibe kazandı

Proje kapsamındaki eğitimler ‘kurumsal kapasite geliştirme’ ve ‘farkındalık oluşturma’ olarak iki başlık altında toplanıyor. Farkındalık oluşturma eğitimleri kapsamında gençler, gençlik çalışanları, çocuklar ve kadınlar hedef kitle olarak belirlenmişti. Bornova Belediyesi 110 bin Euro bütçeli proje için Avrupa Birliği’nden 100 bin Euro tutarında hibe kullanıyor.

Mücadele çocuklar için

Yenilenebilir enerjiler alanında yüksek lisansı bulunan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Uğur Okulları’ndaki eğitim toplantısında çocuklara seslenerek, “Size hak ettiğiniz dünyayı bırakmak için mücadele ediyoruz. Umarım hep beraber başarılı oluruz” dedi. İnsanın dünya üzerindeki tahribatının yarattığı etkileri anlatan Başkan Eşki, BORNBERG Projesi aracılığıyla doğanın korunması amacıyla bir çalışma içinde olduklarını söyledi. “Çocuklar doğaya sahip çıkarsa, çocuklar doğanın korunmasıyla ilgili bir mücadele başlatırsa, bunun karşısında kimse duramaz” diyen Başkan Eşki, “Doğamızı, çocuklarımıza tam anlamıyla düzgün ve sağlıklı bir şekilde teslim etmek istiyoruz. Bunun için çalışmaya ve bu bilinci bütün çocuklarımıza aşılamak için eğitim çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN