Ankara’nın en renkli noktası! Konya, Çankırı, Eskişehir… Herkes burayı merak ediyor

Ankara’nın en renkli noktası! Konya, Çankırı, Eskişehir… Herkes burayı merak ediyor

Ankara'da gezilecek yer yok diyenlere kapı gibi yanıt geldi. Ankara'nın en renkli noktası olarak biliniyor görenler böyle bir yer mi varmış diyor. Çankırı, Konya, Eskişehir soluğu burada alacak. Herkesin merak ettiği bu güzellik o ilçede saklanıyor. İşte Ankara'nın en renkli noktası…

Ankara'nın farklı noktalarını keşfetmek isteyenler burayı gözden kaçırmak istemeyecek. Ankara'daki en renkli noktalar arasında yer alıyor Konya, Çankırı, Eskişehir'den bile görmeye gelenlerin haddi hesabı bulunmuyor. İşte Ankara'nın en renkli noktası…

ANKARA'NIN EN GÜZEL NOKTASI

Ankara'nın Nallıhan ilçesinde bulunan ’Kız Tepesi Tabiat Anıtı’ kırmızı, kahverengi, gri ve sarı tonlardaki Toprak yapısıyla görülmeye değer muhteşem bir gezi rotası oluşturuyor. Sarıyer Barajı'nın kuzeyinde yer alan Kız Tepesi Tabiat Anıtı’ Aladağ çayı ile birleştiği noktada marnlı tepeler arasında oluşmuş sulak bir alandan oluşmaktadır.

Ankara Tabiat Anıtları

Kireç taşı, jips, marn ile killi topraklardan oluşan rengarenk tepeler adeta açık hava müzesini andırıyor. Bölgenin turizm potansiyelini arttıran Kız Tepesi Tabiat Anıtı, Ankaralıların dikkatini çektiği kadar çevre illerden birçok kişinin de dikkatinde yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN