Tomris Giritlioğlu'nun cenaze programı belli oldu

Tomris Giritlioğlu'nun cenaze programı belli oldu

Yönetmen, senarist ve yapımcı Tomris Giritlioğlu'nun, hayatını kaybetmesinin ardından cenaze töreniyle ilgili detaylar da belli oldu. Giritlioğlu için bugün saat 14.00'te İstanbul Devlet Tiyatrosu Torun Center'da bir anma töreni düzenlenecek. Anma töreninin ardından cenaze namazı, ikindi namazına müteakip Teşvikiye Camii'nde kılınacak. Giritlioğlu, daha sonra memleketi Antakya'ya götürülerek, 25 Eylül Çarşamba günü Asri Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

"Dönem dizisi" akımının öncüsü, unutulmaz yapımlara imza atan usta yönetmen, senarist ve yapımcı Tomris Giritlioğlu, uzun süredir mücadele ettiği kanser hastalığına yenilerek 67 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Giritlioğlu, özellikle "Salkım Hanım'ın Taneleri", "Hatırla Sevgili" ve "Çemberimde Gül Oya" gibi dizilerle Türk televizyon tarihine önemli izler bıraktı.

Giritlioğlu için bugün İstanbul Devlet Tiyatrosu Torun Center'da saat 14.00'da bir anma töreni düzenlenecek. Anma töreninin ardından cenaze namazı, ikindi namazına müteakip Teşvikiye Camii'nde kılınacak. Usta yönetmen, memleketi Antakya'ya götürülerek, 25 Eylül Çarşamba günü Asri Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

TOMRİS GİRİTLİOĞLU KİMDİR?

1957 yılında Konya'nın Kadınhanı ilçesinde doğdu. Hataylı bir ailenin çocuğudur. Babası o sırada Kadınhanı'nda hakimlik yapan Ali Arcak, annesi Sakine Arcak (Günaydın) idi.Çocukluğunun ilk yılları Adana'da geçti. İlkokul 3. sınıftan sonra eğitim hayatına TED Ankara Koleji'ne devam etti. Yükseköğrenimini Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamladı.

Üniversite öğrencisi iken sinema yönetmeni olmaya karar verdi. Üniversiteden mezun olduktan sonra TRT'de çevirmen olarak çalışmaya başladı. 1977'de TRT Haber Dairesi Başkanı Aycan Giritlioğlu ile evlendi. Bu evlilikten oğlu Ilgaz dünyaya geldi (1980).

TRT'de bir süre Çocuk Programları ile Eğitim Kültür Bölümleri'nde asistanlık yaptıktan sonra Belgesel Programlar Müdürlüğü'ne geçti. "Tabletten Belgesele" ve "Beyoğlu" adlı iki belgesel film çekti. 1988'de TRT'nin Drama Bölümü'ne geçti ve 1989'da ilk filmi Kantodan Tangoya yı çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN