Tarağınıza bunu yapmadıysanız elinizi sürmeyin! Yüzünüze bile bakteri saçıyor: Saçları mahvediyor

Tarağınıza bunu yapmadıysanız elinizi sürmeyin! Yüzünüze bile bakteri saçıyor: Saçları mahvediyor

Günlük olarak kullandığımız ancak içerisinde biriken kirlerden dolayı tehlike saçtığı aklımızın ucundan bile geçmeyen eşyaların başında tarak geliyor. Öyle ki temizliğine dikkat edilmeyen taraklar içerisine bakterileri hapsederek büyük bir tehlike saçıyor. Peki, saç tarağı nasıl temizlenir? İşte cevabı...

Saç fırçaları ve tarakları, siz saçınızı taradıkça saçınızdaki kir ve yağı alır. Bu yüzden de düzenli olarak temizlenmesi gerekir.

Saç fırçanızı saç tellerinizin arasından geçirdiğiniz zaman saçınızda biriken sabun, kir, dökülmüş saç telleri, ölü hücreler ve bakteriler fırçada birikir. Ayrıca saç fırçasını düzenli temizlemek bu ürünlerin kullanım ömrünü de uzatmaktadır.

Fırça ve tarakların temizliğinin önemini artıran en önemli etken ise temiz ürünlerin saçınıza daha az zarar verecek olmasıdır. Daha az bakteri oluşumuna neden olacak olan temiz taraklar, saçtaki kırılma ve kabarmanın da önüne geçmektedir.

sac-taragi-temizligi-1.jpg

SAÇ TARAĞI NASIL TEMİZLENİR?

Saç tarağınızı üç adımda kolaylıkla temizleyebilirsiniz:

TARAKTAKİ SAÇLARI TEMİZLEYİN

Temizleme işlemini tarakta biriken saçları temizlemekle başlayın. Bu işlemi elinizle veya özel tarak temizleme fırçaları ile de yapabilirsiniz.

sac-taragi-temizligi-2.jpg

YIKAMA VE DURULAMA İŞLEMİ UYGULAYIN

Antibakteriyel sabun döktüğünüz saç tarağınızı ya da fırçanızı başka bir fırça veya eski bir diş fırçasıyla ovalayın. İyice ovaladıktan sonra suyla durulayın.

KURUTARAK HAVALANDIRIN

Durulama işlemi sonrasında temiz bir havluyla kurulayın. Fırçanızın dibinde su kaldıysa iyice bastırarak suyu akıtmayı unutmayın.

sac-taragi-temizligi-3.jpg

TARAKLAR NE KADAR SIKLIKLA TEMİZLENMELİ?

Saçlarınızın her zaman sağlıklı ve bakımlı kalmasını istiyorsanız, her kullanımdan sonra mutlaka tarağınızı temizlemelisiniz. Her tarama sonrası basit ve pratik yıkama işlemiyle tarağınızı temizlemeniz, taraklarınızda birikecek kirleri önleyecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN