Fedakar kadınların ailelerine yaptıkları

Fedakar kadınların ailelerine yaptıkları

"Yuvayı dişi kuş yapar" sözü kadınların aile hayatında üstlendikleri rolü en güzel özetleyen atasözüdür. Kadınlar, dünya var olduğundan beri erkeklere göre her zaman daha fedakar olmak zorunda kalmışlardır. Aile hayatında da bu her zaman bu şeklide olmuştur. Ailenin temel direği kadındır. Yaptıkları fedakarlıklar ise saymakla bitmez.

Aile hayatında, çalışan kadınların mesaisi hiçbir zaman bitmez. Erkekler sabah mışıl mışıl uyurken kadınlar onlardan önce kalkıp kahvaltı hazırlar. İşten geldiklerinde erkekler, yorgun olduklarını söyleyerek yan gelip yatarken kadınlar aynı yorgunlukla mutfağa girip yemek hazırlar, sofrayı kaldırırlar. Sofradan sonra evde bekleyen diğer işleri hallederler. Hafta sonları bile çamaşır, bulaşık, ütü, yemek hiç bitmez. Eşler anlayışlı davranmıyor ve hiçbir işe yardım etmiyorsa kadınların işi daha da zorlaşır. Ailede çocuk da varsa kadınların kendileri için bir şey yapacak vakitleri asla olmaz. Bu durumlar hemen hemen her kadının yaşadığı zorluklardır.

AİLESİNİ AYAKTA TUTMAYA ÇALIŞANLAR

Bu standart zorlukların dışında birçok olumsuzluğa rağmen ailesini bir arada tutmaya çalışan kadın sayısı da çoktur. Aile içi huzursuzluklarda çocuklarına olumsuz bir şey hissettirmemek için uğraşan kadınlar, eşlerini kaybetme veya boşanma durumlarında hem anne, hem baba olmaya çalışan kadınlar, çok düşük ücretlerle çalışıp yeter ki çocuğum iyi olsun diye uğraşan kadınlar ve daha niceleri. Kadınların çilesi dünya var olduğundan beri hep sürmüştür ve sürecektir.

AİLEYİ RAHATA ALIŞTIRMAK

Hayatın getirdiği zorluklardan dolayı veya karakteri gereği fedakar olan kadınlar her zaman ailelerine kol kanat gererler ve her zorlu durumda aile üyelerinin, onların yanında olmaya çalışırlar. Fakat bu durumun getirdiği çeşitli olumsuzluklar da vardır. Kadınların yaptığı fedakarlıklar devamlı hale geldiğinde diğer aile bireyleri tarafından onların görevleri gibi görülmeye başlar ve artık yapmama şansları yoktur. Yorulma alternatifleri yoktur. Her zaman yaptıkları fedakarlıkları bir gün yapmadıklarında suçlu duruma düşerler. Diğerlerinin aklına bile gelmez onların da yorulmuş olabilecekleri çünkü her zaman yaptıkları şeyler artık herkeste alışkanlık haline gelmiştir.

ANNEYE BAĞIMLI ÇOCUKLAR

Aşırı fedakar kadınlar, çocuklarının da üstüne titredikleri için onların her şeyine yetişmeye çalışırlar. Hatta onların yapması gereken görevleri bile üstlenmeye çalışırlar. Yıllar içinde bu durum kendine güvensiz, sorumluluk almaya cesareti olmayan ve anneye bağımlı bireyler yetişmesine neden olur. Fedakar olmak güzel bir huy olsa da her şey gibi bunun da fazlası zararlıdır. Bu yüzden fedakarlık yapmadan önce kadınların bunun yol açabileceği zararları düşünmesi ve diğer aile bireylerinin sorumluluk alması gereken zamanlarda onlara da bunu paylaştırmaları gerekir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN