Yunan adaları neymiş, siz bir de burayı görün! Türkiye'nin az bilinen cenneti: Giden 10 yaş gençleşip dönüyor

Yunan adaları neymiş, siz bir de burayı görün! Türkiye'nin az bilinen cenneti: Giden 10 yaş gençleşip dönüyor

Balıkesir’de yer alan bu yer Türkiye’nin az bilinen cenneti. Kalabalıktan uzak doğal harikalarla dolu olan bu yer gideni büyülediği gibi 10 yaş da gençleştiriyor. İşte, Türkiye’de herkesin keşfetmesi gereken o cennet harikası…

Tatil için farklı bir alternatif arıyor ve bir türlü bulamıyorsanız burayı mutlaka değerlendirin. Ege’nin incisi olan bu yer size hem keyifli bir tatil hem de eşsiz deneyimler sunacak…

Alibey Adası olarak da bilinen Cunda Adası, Balıkesir Ayvalık’a bağlı bir ada. Ege Denizi’ndeki bu ada, denizin 4’üncü en büyük adası olma özelliğini taşıyor. Ayvalık’tan karayoluyla kolayca ulaşım sağlanan Cunda Adası, giden ziyaretçilerini büyülemesiyle meşhurdur. İşte, övgülerin bile az kaldı Cunda Adası…

cunda-adasi-2.jpg

KEYİF ALMAYI BİLENLERİN ADRESİ: CUNDA ADASI

Girit mutfağı, Rumlardan miras sokakları, özerk ada hissi, gün batımı keyfiyle Cunda Adası, ince ve dingin yaşam sevenlerin adresi oluyor. Bu yüzden de adaya sezon başı ya da sezon sonunda gitmek gerekiyor. Özellikle bayram gibi yoğun dönemlerde ziyaret ettiğinizde aradığınız huzur ve dinginliği kalabalıkta bulamazsınız.

Küçük bir ada olan Cunda’da gezilecek yer alternatifi fazla olsa da hepsini tamamlamanız yarım gününüzü alacak kadar küçük bir yer burası. Ayrıca Cunda Adası’nın Alaçatı gibi gelenleri eğlendirme gibi bir derdi de yok. Denizi olan ama beach club’ı, barı ve partisi olmayan bu ada kısaca “Keyif almayı bilen gelsin” diyor.

cunda-adasi-3.jpg

Bölgede ziyaretçiler için çeşit çeşit otel ve apart imkanı bulunurken, kamp sevdalıları için de uygun bir adres. Yani rotanızı Cunda’ya çevirdiğinizde ister hazır konaklama seçeneklerini ister kamp deneyimini değerlendirebilirsiniz.

cunda-adasi-4.jpg

CUNDA GEZİLECEK YERLER

Küçük ama tatlı bir ada olan Cunda’da gezeceğiniz yerler şöyle:

  • Sevim Ve Necdet Kent Kitaplığı
  • Cunda Yel Değirmeni
  • Rahmi M. Koç Müzesi
  • Taş Kahve
  • Cunda Despot Evi
  • Cunda Tarihi Pazar
  • cunda-adasi-1.jpg

CUNDA’NIN EN GÜZEL DENİZLERİ

Sezon içerisinde Cunda’ya gittiyseniz sahillerinde eşsiz bir deniz keyfi sürebilirsiniz. Adanın en güzel plajları adanın arka kısmında yer alıyor. Eylül ayına kadar rüzgar Kuzey’den estiği için dalgasız denize girebileceğiniz en iyi adres Ortunç Koyu. Eylül ayından sonra rüzgar dönerek Güney’den estiğinde ise adanın diğer plajları güzel oluyor.

cunda-adasi-5.jpg

CUNDA’YA NASIL GİDİLİR?

En başta da söylediğimiz gibi Cunda Adası’na karayoluyla ulaşabilirsiniz. Eğer aracınız varsa Ayvalık merkezden Cunda Adası’na 25 dakikada varırsınız. Kişisel aracınız yoksa Ayvalık merkezden otobüs, taksi dolmuş, motor ya da taksi ile ulaşım sağlamanız mümkün.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN