Timur Cihantimur'un avukatları açıkladı: Timur kaçmadı, annesine itaat etti

Timur Cihantimur'un avukatları açıkladı: Timur kaçmadı, annesine itaat etti

İstanbul'da Oğuz Murat Aci'nin ölümüne sebep olan ve annesi Eylem Tok ile ABD'ye kaçan Timur Cihantimur'un Türkiye’ye iadesiyle ilgili davalar, Massachusetts eyaletindeki Boston Bölge Mahkemesi’nde devam ediyor. Cihantimur’un avukatları müvekkillerinin kaçma riski olmadığını annesinin ABD’deki yakınlarının yanına gitme kararına itaat ettiğini söyledi.

Eyüpsultan'da 1 Mart'ta meydana gelen trafik kazasında 17 yaşındaki Timur Cihantimur'un neden olduğu olay, yankılarını sürdürüyor. Ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan Cihantimur, annesi Eylem Tok ile birlikte ABD'ye kaçması sonrasında Türkiye’ye iade edilmeleriyle ilgili davalar devam ediyor.

VOA'dan Can Kamiloğlu'nun haberine göre hakim Donald L. Cabell, Cihantimur’un avukatlarının saldırıya uğradığı Newark’taki ceza yerleşkesinden başka bir yere nakli için yaptığı başvuruyu da reddetti.

GİZLİ BİLGİLER VAR

Cihantimur’un avukatları Martin G. Weinberg ve Victoria Kelleher, müvekkillerinin Newark’taki çocuk ve gençlerin tutulduğu ceza yerleşkesindeki fiziki saldırı sonrasında psikolojik olarak da rahatsızlandığını, sundukları son raporun ardından hakimin daha önce reddettiği kefaletle şartlı tahliye ve acil duruşma talebini ivedilikle yeniden değerlendirmesini talep etti.

Dilekçede ‘"Raporda kamuya açıklanmaması gereken gizli tıbbi bilgiler yer almaktadır. Ayrıca, raporun içeriği, Timur Cihantimur’un halen tutulduğu Newark’taki ceza tesisindeki güvenliğini de tehlikeye atma potansiyeline sahiptir’" ifadeleri yer aldı.

ANNESİNİN KARARINA UYDU

Cihantimur’un avukatları müvekkillerinin kaçma riski olmadığını, hakimin kefaletle şartlı tahliyesiyle ilgili ret kararını yeniden değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Kaza sırasında on altı yaşında olduğu hatırlatılan Cihantimur'un annesinin ABD’deki yakınlarının yanına gitme kararına itaat ettiği ifade edildi. Cihantimur'un seyahat belgesinin ve kendine ait bağımsız maddi kaynaklarının olmadığı belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Eyüpsultan'da 1 Mart'ta seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken aynı yönde ilerleyen iki araçtan birisi buradaki 3 ATV'ye çarpmıştı.

Kazada yaralanan 5 kişiden Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti. Kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü Timur Cihantimur'un kaza yerine gelen annesi Eylem Tok'un aracıyla buradan uzaklaşıp annesiyle önce Mısır'a, ardından da ABD'ye gittikleri tespit edilmişti.

Şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakı, Adalet Bakanlığınca ABD yetkili makamlarına iletilmişti.

ABD'de restoranda çalışan bir Türk kurye, sipariş götürdüğü evde Eylem Tok'la karşılaşmış ve polise ihbarda bulunmuştu. Polis eve baskın düzenleyerek 14 Haziran'da anne ve oğlu yakalamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN