Yok böyle dolandırıcılık: Sahte parayla hem telefon hem para üstü aldı

Avcılar'da yabancı uyruklu bir kişi sahte 200 dolar vererek cep telefonu ve 600 lira para üstü alıp kayıplara karıştı. Sahte parayı fark eden iş yeri sahibi polise gidip şikayetçi oldu.

İstanbul Avcılar Merkez Mahallesi'nde yaşanan olayda, yabancı uyruklu bir kişi Kutbettin Kahraman'a ait iş yerine gelerek cep telefonu almak istedi. Akşam saatlerinde iş yerine gelen şüpheli, tezgahtaki camlı bölmeden iki telefonu uzun süre inceledikten sonra birini almaya karar verdi.

9560157.jpg

SAHTE 200 DOLAR VERİP TELEFON VE PARA ÜSTÜ ALDI

Yanında Türk Lirası olmadığını belirten şahıs, ödeme olarak 200 dolar verdi ve karşılığında 600 lira para üstü aldı. İş yerinden ayrıldıktan kısa bir süre sonra, verilen paranın sahte olduğu anlaşıldı.

9560156.jpg

'OĞLUMA 'YAKALA' DEDİM AMA TÜYDÜ'

Kutbettin Kahraman, olayın nasıl gerçekleştiğini şu sözlerle anlattı: "Oğlumun bir kişiye telefon sattığını gördüm. Şüpheli, oğluma 200 dolar vermiş. Tezgahta parayı incelerken sahte olduğunu anladım. Oğluma hemen 'Onu yakala' dedim. Ancak, bu arada tüydü. Verdiği sahte 200 dolar karşılığında telefon ve para üstü olarak 600 lira vermiş olduk. Yabancı uyruklu, Arapça konuşuyordu. Muhtemelen Suriyeliydi. Polisi aradık."

9560159.jpg

POLİS EKİPLERİ HAREKETE GEÇTİ

Avcılar Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayın ardından güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye alarak şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Şüphelinin kimliğinin tespit edilmesi ve yakalanması amacıyla mahalledeki diğer güvenlik kameraları da incelemeye alındı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN