Yazın kavurucu sıcakları onları beraberinde getirdi! Bu kez o ilimizde ortaya çıktı

Yazın kavurucu sıcakları onları beraberinde getirdi! Bu kez o ilimizde ortaya çıktı

Yazın kavurucu sıcaklarıyla birlikte onlar da ortaya çıktı! Bu kez o ilimizde ortaya çıktı! Cep telefonu kamerasıyla kaydedildi...

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde akşam saatlerinde dikkat çeken bir böcek türü görüntülendi. İlçenin Esenyurt Mahallesi’ndeki TOKİ evleri bölgesinde yol kenarında bulunan böcek, ‘Zoropsis’ familyasına ait bir örnek olarak tanımlandı.

Yaz ayları boyunca bölgede çeşitli böceklerin ortaya çıkmasıyla birlikte, bu türlerin tanımlanması ve incelenmesi de önem kazandı. Son olarak görüntülenen böcek, ‘Zoropsis’ ailesine ait olup 8 bacaklı olarak tanımlanıyor.

1882 YILINDA KEŞFEDİLDİ

Yüksekova’da zoropsis familyasına ait 8 bacaklı böcek görüntülendi

‘Zoropsis’ familyasına ait böcekler, fiziksel olarak kurt örümceklerine benzerlikleri nedeniyle “sahte kurt örümcekleri” olarak da bilinir. Bu türler, ilk kez 1882 yılında Philipp Bertkau tarafından tanımlanmış olup, Zoropsidae ailesine ait olarak sınıflandırılmıştır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN