Valilik depremzedelere konteynerleri boşaltın dedi, afetzede isyan etti: Biz nereye gideceğiz nasıl ev kiralayıp geçineceğiz?

Valilik depremzedelere konteynerleri boşaltın dedi, afetzede isyan etti: Biz nereye gideceğiz nasıl ev kiralayıp geçineceğiz?

Elazığ Valiliği, 250 konteynerin bulunduğu Kırklar Mahallesi Konteyner Kent sakinlerinden konteynerları boşaltmalarını istedi. Duruma tepki gösteren depremzede Hakkı İncel "Ben 3 bin 500 lira yaşlılık maaşı alıyorum. Bize diyorlar ki; 'siz önceden de kiracıydınız nasıl yapıyorduysanız yine öyle yapın'. Önceki halimizi bize bıraktılar mı ki? Önce nasıl idare ediyordum, şimdi nasıl idare edebileyim" dedi.

Elazığ Valiliği, Kırklar Mahallesi Konteyner Kent'te yaşayan depremzedelere konteynerleri boşaltmaları talimatını verdi. Toplamda 250 konteynerin bulunduğu alandaki sakinler, bu karara isyan etti. Depremzede Hakkı İncel, yaşlılık maaşıyla geçinmeye çalıştığını belirterek "Ben 3 bin 500 lira yaşlılık maaşı alıyorum. Bize diyorlar ki; 'önceden nasıl yapıyorduysanız yine öyle yapın'. Ancak, önceki halimizi bize bıraktılar mı ki? Şimdi nasıl idare edebileyim?" ifadelerini kullandı.

'GELİR KAYNAĞIMIZ YOK, EV KİRALAYAMAYIZ'

Elazığ'da 2020 depremi ve ardından yaşanan 6 Şubat depremlerinden etkilenen depremzedeler, yaşadıkları konteynerleri boşaltmaları istenmesi üzerine tepki gösterdi. Gelir kaynaklarının olmadığını belirten depremzedeler, ev kiralama imkanlarının bulunmadığını vurguladı.

Depremzede Hakkı İncel, yaşadığı zorlukları şu sözlerle dile getirdi: "Ben 3 bin 500 lira yaşlılık maaşı alıyorum. Bize diyorlar ki, 'önceden de kiracıydınız, nasıl yapıyorduysanız yine öyle yapın'. Ancak, aldığım 3 bin 500 liranın 3'te biri ile önceden ev kiralayabiliyordum. Şimdi aldığım paranın tamamıyla bile bir ev kirasının yarısını ödeyemiyorum. 700 liralık evler 12 bin liraya çıktı. Ayrıca, taşınmak için 50 binden aşağı nakliye parası istenmiyor. Bu 3 bin 500 lira ile nasıl karşılayabilirim? Önceki halimizi bize bıraktılar mı ki? Önce nasıl idare ediyordum, şimdi nasıl idare edebileyim? Şu anda 78 yaşındayım ve solunum makinesi ile yaşıyorum."

'3 BİN 500 LİRA MAAŞLA DIŞARIDA EV KİRALAYAMAM'

Remziye Dağ isimli depremzede ise 3 bin 500 lira yetim maaşıyla geçinmeye çalıştığını belirterek, "Babamdan kalan 3 bin 500 lira ile yaşamaya çalışıyorum. Bu parayla dışarıda ev kirası veremem. 3 bin 500 liraya hiçbir yerde ev yok. Bize de bir kalıcı konut versinler, bir yer göstersinler biz de oraya gidelim. Cuma günü son gün. Bizi buradan atacaklarmış. Ben kalıcı konut istiyorum ya da burada kalmak istiyorum" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN