Ümraniye Belediyesi'nden skandal görüntülere ilişkin açıklama: İzinsiz girdiler

Ümraniye Belediyesi'nden skandal görüntülere ilişkin açıklama: İzinsiz girdiler

Ümraniye Belediyesi'nden Hekimbaşı barınağındaki ölü kediler ve hasta köpeklere ilişkin açıklama geldi. "Bir grup, tedavi altındaki hayvanlarımızın görüntülerini izinsiz kayda almış" denilen açıklamada, "Merkezimize izinsiz giriş yapan kişiler hakkında yasal işlem başlatılacaktır" ifadelerine yer verildi.

Ümraniye Belediyesi'nden Hekimbaşı Sahipsiz Hayvan Barınağı'nda hayvanseverlerin ve avukatların paylaştığı ölü kediler ve hastalıklı köpeklere ilişkin görüntüler hakkında açıklama geldi. Belediye, tedavi altındaki hayvanların görüntülerinin izinsiz kayda alındığı ve yanlış bir izlenim oluşturulduğu öne sürdü; bunu yapan kişiler hakkında yasal işlem başlatılacağını belirtti.

Belediyeden yapılan açıklamada, barınağın haftanın 6 günü belirli saatlerde vatandaşların ziyaretine açık olduğu ve bu zaman dilimlerinde sahiplendirme çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

'HAYVANLARIMIZIN BAKIMI VE SAĞLIĞI EN YÜKSEK STANDARTLARDA SÜRDÜRÜLMEKTEDİR'

Merkeze gelen bir grubun, veteriner hekimin kendilerini bilgilendirme çabalarını dikkate almadan, tedavi altındaki hayvanların görüntülerini izinsiz kayda aldığı ve yanlış bir izlenime neden olduğu öne sürülen açıklamada, "Bu görüntüler, hayvanların bakımsız olduğu gibi bir algı oluşturmak amacıyla, bağlamından koparılarak sosyal medyada paylaşılmıştır ancak bu bilgi tamamen yanlıştır. Bakımevimizde tedavi görmekte olan hayvanlarımız, sokaktan yaralı ve hasta halde getirilmiş olup, veteriner hekimlerimizin gözetiminde iyileşme süreçleri devam etmektedir. Hayvanlarımızın bakımı ve sağlığı en yüksek standartlarda sürdürülmektedir" ifadelerine yer verildi.

'HAYVAN GÖMÜ ALANI İZİNSİZ ŞEKİLDE KAZILDI'

Bakımevine ait etrafı telle çevrili hayvan gömü alanının izinsiz şekilde kazılarak görüntülendiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu da farklı bir amaçla sosyal medyaya yansıtılmıştır. Bu tür eylemler, gerçek durumu çarpıtma niyeti taşıyan girişimlerdir. Hekimbasi Sahipsiz Hayvan Bakımevi'miz, her zaman hayvanseverler ve ilgili derneklerle işbirliği içinde, sokak hayvanlarının rehabilitasyon süreçlerini titizlikle yürütmeye devam etmektedir. Merkezimize izinsiz giriş yapan kişiler hakkında yasal işlem başlatılacaktır. Yanlış bilgilendirmelere karşı duyarlı olmanızı rica ediyor ve her zaman hayvanlarımızın iyiliği için büyük bir özenle çalıştığımızı vurgulamak istiyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN