Bozkırın ortasından tarihe yazılan başarı: Su altında iki Dünya Şampiyonluğu

Bozkırın ortasından tarihe yazılan başarı: Su altında iki Dünya Şampiyonluğu

Eskişehir Büyükşehir Spor Kulübü Sualtı Görüntüleme branşı milli sporcusu Erkan Balk ve dalış eşi Akın Bağcılar, Arnavutluk’ta düzenlenen Sualtı Görüntüleme Dünya Şampiyonası’nda iki ayrı kategoride iki altın madalya kazanarak yeni bir tarih yazdılar.

Bozkırın ortasında yıldız gibi parlayan Eskişehir, su sporlarında ülkemize tarihi bir başarı daha getirdi. CMAS (Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu) 20. Sualtı Fotoğraf ve 6. Sualtı Video Dünya Şampiyonası, 7-12 Ekim 2024 tarihlerinde Arnavutluk'un Saranta şehrinde gerçekleştirildi.

19 ülkenin katılımıyla gerçekleşen şampiyonada, Eskişehir Büyükşehir Spor Kulübü Sualtı Görüntüleme branşı milli sporcusu Erkan Balk ve dalış eşi Akın Bağcılar, zorlu ve uzun süren çalışmaların ardından tarihi bir başarı elde ettiler.

Balk ve Bağcılar, “Video Film Kategorisinde” altın madalya ve “Belgesel Video Kategorisinde” de altın madalya kazanarak dünya şampiyonu oldular. 2023 yılında Küba’da düzenlenen CMAS 19. Sualtı Fotoğraf ve 5. Sualtı Video Dünya Şampiyonasında, ilk kez milli sporcu unvanıyla ülkemizi temsil eden Balk ve Bağcılar, Cumhuriyetimizin 100. yılında İstiklal Marşımızı okutmuşlardı.

Bu yıl da dünya şampiyonluklarını devam ettiren Erkan Balk ve Akın Bağcılar, Türk bayrağımızı göndere çektirip, İstiklal Marşımızı bir kez daha Arnavutluk'ta okutarak bu gururu ikinci defa ülkemize yaşattılar.

Tarihi başarı nedeniyle sporcuları tebrik eden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, “Anadolu’nun ve bozkırın ortasında bir yıldız gibi parlayan Eskişehir’imiz her alanda ilklere imza atmaya, ülkemize güç vermeye devam ediyor. Eskişehir Büyükşehir Spor Kulübü Sualtı Görüntüleme branşı milli sporcumuz Erkan Balk ve dalış eşi Akın Bağcılar’ın Arnavutluk’ta elde ettikleri tarihi başarı hepimizi bir kez daha gururlandırdı. İki altın madalya ile dünya şampiyonluğuna ulaşan sporcularımızı, milli takımımızı, teknik ekibi, kulübümüzü ve tüm emeği geçenleri kutluyorum.” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN