Bağışıklığı güçlendiriyor, cildi tazeliyor, metabolizmayı hızlandırıyor! Hint Bektaşi üzümü mucizesi

Bağışıklığı güçlendiriyor, cildi tazeliyor, metabolizmayı hızlandırıyor! Hint Bektaşi üzümü mucizesi

Hint Bektaşi üzümü; Hindistan, Orta Doğu ve Güneydoğu Asya'nın bazı bölgelerine özgü bir ağacın ekşi tada sahip, besleyici bir meyve. Sarı ve kırmızı üzümlere göre biraz daha ekşi bir tada sahiptir. Avrupa ve Asya'da bulunabilen bu meyve, 16. yüzyılda Londra'da popüler olmaya başladı. İşte, Hint Bektaşi üzümünün faydaları...

Hint Bektaşi üzümü, düşük kalorili olmasına rağmen yüksek besin değerine sahip. C vitamini açısından son derece zengin olan bu meyve; çeşitli antioksidanlar, polifenoller, flavonoidler ve tanninler içeriyor. Demir, kalsiyum, fosfor ve çeşitli B vitaminleri de barındırıyor.

HİNT BEKTAŞİ ÜZÜMÜ FAYDALARI NELER?

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Odatv'de yer alan habere göre, Hint Bektaşi üzümü, içerdiği yüksek miktardaki C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor. C vitamini, vücudun enfeksiyonlara karşı savunma mekanizmasını destekleyen önemli bir antioksidan. Düzenli olarak tüketildiğinde soğuk algınlığı, grip ve diğer enfeksiyonlara karşı koruyucu etki gösteriyor.

HÜCRESEL HASARIN ÖNÜNE GEÇİYOR

Yaşlanma belirtilerini geciktiriyor, cilt sağlığını iyileştiriyor ve kronik hastalıkların riskini azaltıyor. Anti-inflamatuar etkileri ile vücuttaki iltihaplanmayı azaltıyor ve genel sağlık durumunu iyileştiriyor.

BAĞIRSAKLARI ÇALIŞTIRIYOR

Hint Bektaşi üzümü, sindirim sistemi sağlığı üzerinde olumlu etkilere sahip. Yüksek lif içeriği sayesinde kabızlığı önlüyor ve bağırsak hareketlerini düzenliyor. Mide asidini dengeleyerek gastrit ve ülser gibi rahatsızlıkların önlenmesine yardımcı oluyor. Bu meyve, aynı zamanda karaciğer fonksiyonlarını destekliyor ve detoksifikasyon sürecine katkıda bulunuyor.

KAN ŞEKERİNİ DENGELİYOR

Bu meyve, kan şekeri seviyelerini düzenlemeye yardımcı oluyor. Hint Bektaşi üzümü, insülin duyarlılığını artırarak kan şekeri düzeylerinin kontrol altında tutulmasını sağlıyor.

CİLDİ DİNÇLEŞTİRİYOR

Hint Bektaşi üzümü, cilt ve saç sağlığı üzerinde de olumlu etkilere sahip. C vitamini ve antioksidanlar, cildin genç ve sağlıklı kalmasını sağlıyor. Cilt tonunu eşitliyor, sivilce ve akne oluşumunu azaltıyor. Aynı zamanda saç köklerini güçlendiriyor, saç dökülmesini önlüyor ve saçların daha sağlıklı ve parlak olmasına yardımcı oluyor.

HACI BEKTAŞİ ÜZÜMÜ SUYU TARİFİ

* 500 gram Hacı Bektaşi üzümü

* 1 litre su

* 2-3 yemek kaşığı bal veya şeker (isteğe bağlı)

* 1 limonun suyu (isteğe bağlı)

* Buz küpleri

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN